Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Άσαντ: Δεν έχουμε επαρκείς αποδείξεις από τους Αμερικάνους πως ο Μπαγκντάντι είναι νεκρός



Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έβαλε «φωτιές» το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από πλευράς ISIS για τον νέο του επικεφαλής, τονίζοντας πως δεν είχε καμία επαφή ή ενημέρωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με την εξόντωση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Επιπλέον, πρόσθεσε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι νεκρός, πριν του παρουσιαστούν οι απαρταίτητες αποδείξεις.
Με δηλώσεις του στη συριακή τηλεόραση, ο Άσαντ υποστήριξε πως «δεν είχαμε καμία επίσημη επαφή με τους Αμερικανούς σχετικά με την εξόντωση του αλ Μπαγκντάντι. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε αν αυτή η επιχείρηση συνέβη πραγματικά ή όχι».
Ο Σύριος πρόεδρος, μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα πειστικές αποδείξεις πως ο Μπαγκντάντι είναι, τελικά, νεκρός. Ακόμη, υπογράμμισε, πως ο θάνατος του ηγέτη κι άλλων στρατιωτικών τoυ ISIS (αν τελικά ισχύει) δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα, από τη στιγμή που η ιδεολογία της τρομοκρατίας παραμένει ζωντανή.
«Το μνημόνιο του Σότσι μπλόκαρε τη δυνατότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να παρέμβουν στην Τουρκία» ανέφερε ο Άσαντ, επισημαίνοντας πως το καθεστώς του, μαζί με τη Ρωσία, εγγυώνται την ελευθερία έκφρασης και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.
arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου