Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Σχεδόν 25.000 τα νέα ημερήσια κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

 


Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε την Παρασκευή 24.405 νέα κρούσματα COVID-19 και επιπλέον 274 θανάτους εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Τα νέα αυτά στοιχεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει πάση θυσία ένα νέο καθολικό lockdown, ελέω της οικονομικής κατάτασης στην οποία έχει περιέλθει λόγω της πανδημίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ραάμπ δήλωσε την ότι ένα εθνικό lockdown στην Αγγλία δεν είναι τόσο αναγκαίο ακόμα, προσθέτοντας ότι αν και η κατάσταση γίνει  σοβαρή, είναιο σίγουρος για την προσέγγιση της κυβέρνησης.

«Έχουμε δει κάποια στοιχεία από τότε που αρχίσαμε να εφαρμόζουμε αυτήν την κλιμακωτή προσέγγιση καθώς ο ρυθμός αύξησης των μολύνωσεων έχει επιβραδυνθεί», δήλωσε ο Raab στο BBC TV, προσθέτοντας ότι ήταν σημαντικό να τηρούνται οι τοπικοί κανόνες.

«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αποφεύγουμε τα πιο δραστικά μέτρα που δεν θέλουμε να λάβουμε λόγω του αντίκτυπου που θα είχαν στην οικονομία».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου