Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Λάρισα: Κτηματικές διαφορές πίσω από το άγριο φονικό - Τα νέα στοιχεία

 


Οι κτηματικές διαφορές ήταν -όπως όλα δείχνουν- η αιτία της δολοφονίας ενός 67χρονου από τον 35χρονο συγχωριανό του, στο χωριό Λοφίσκος Κιλελέρ, στη Λάρισα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο άνδρες ήταν βοσκοί και είχαν λογοφέρει αρκετές φορές για κτηματικές διαφορές. Γείτονες των δύο ανδρών αναφέρουν πως υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ τους ακόμη και για τον χώρο που είχαν οριοθετήσει για να βοσκούν τα ζωντανά τους. Τον χειμώνα είχαν προσπαθήσει να λύσουν τις διαφορές τους, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο 35χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, σύμφωνα με τους γείτονες, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα με καβγάδες και εντάσεις. Τον περιγράφουν ως έναν άτομο που είχε κοινωνικές επαφές, αλλά με το θύμα δεν μιλούσαν καθόλου και οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονταν κακές. Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνουν οι γείτονες, από τη διαφωνία για τα κτήματα και τον χώρο που θα βόσκουν τα ζώα τους μέχρι να οπλιστεί το χέρι του θύτη, υπάρχει απόσταση. Το θύμα είχε καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα κατά του φερόμενου ως δράστη καθώς πέραν του ότι -όπως υποστήριζε- καταπατούσε εδάφη που του ανήκουν, είχαν υπάρξει και λεκτικές απειλές από τον 35χρονο, το τελευταίο διάστημα.

Συγγενείς του θύματος κάνουν λόγο για έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο, ο οποίος είχε δεχθεί απειλές κατά καιρούς από τον γείτονά του, με τον οποίο είχε τις προστριβές. Σύμφωνα με τους συγχωριανούς του οικισμού, που δεν αριθμεί περισσότερους από 80 κατοίκους, ο 67χρονος και ο 35χρονος έμεναν σε αντικριστά σπίτια. Το θύμα διέθετε περίπου 200 πρόβατα και ο φερόμενος ως θύτης περίπου 30.

Η διαφωνία που συνεχώς είχαν μεταξύ τους, αφορούσε στην οριοθέτηση των χώρων όπου θα μπορούν να κινούνται τα ζώα τους. Ο φερόμενος ως δράστης, που είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έχει συλληφθεί και κρατείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου