Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Euro 2020: Πρεμιέρα για τη φάση των "16" με δύο παιχνίδια

 


Μετά τη φάση των ομίλων, ήρθε και η ώρα για τους "16" του Euro 2020. Στο σημερινό πρόγραμμα έχει μόλις δύο αγώνες. Στις 19:00 η Ουαλία θα αναμετρηθεί με τη Δανία, ενώ στις 22

:00 η Ιταλία θα υποδεχθεί την Αυστρία.

Το πρώτο παιχνίδι, το οποίο και θα εγκαινιάσει και τη φάση των "16" είναι το Ουαλία – Δανία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα στο Άμστερνταμ.

Η πορεία της Ουαλίας στο Euro 2020 έως τώρα…

Η Ουαλία ξεκίνησε την πορεία της στη διοργάνωση με μια ισοπαλία, μιας και έμεινε στο 1-1 με την Ελβετία. Στη δεύτερη αγωνιστική, η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ νίκησε την Τουρκία με 2-0, όμως η πρόκριση στους "16" ήρθε στον τρίτο αγώνα. Σε αυτόν μπορεί να ηττήθηκε από την Ιταλία, όμως βρισκόταν στη 2η θέση του πρώτου ομίλου.

Η πορεία της Δανίας στο Euro 2020 έως τώρα…

Η Δανία το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα το θυμάται σίγουρα, ανεξαρτήτως πορείας. Στο πρώτο της παιχνίδι στο τουρνουά, έχασε έναν από τους βασικούς παίκτες της, μιας και ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο χορτάρι, κάνοντας όλο τον κόσμο να "παγώσει".

Το ματς διακόπηκε στο 42ο λεπτό μετά από αιφνίδια πτώση του 29χρονου άσου και για τουλάχιστον 15 λεπτά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για να μην χάσει τη ζωή του, ενώ χρησιμοποιήθηκε και απινιδωτής. Το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα ήταν 1-0 υπέρ της Φιλανδίας.

Στο δεύτερο παιχνίδι, αναμετρήθηκε με το Βέλγιο, από το όποιο και έχασε με 2-1. Ωστόσο, η τρίτη αγωνιστική ήταν μια έκπληξη. Οι Δανοί επικράτησαν με 4-1 της Ρωσίας και έτσι προκρίθηκαν στους "16".

Το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας είναι το Ιταλία – Αυστρία, το οποίο θα γίνει στο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο.

Η πορεία της Ιταλίας στο Euro 2020 έως τώρα…

Το εναρκτήριο παιχνίδι του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν αυτό μεταξύ της Ιταλίας με την Τουρκία, με τη "σκουάντρα ατζούρα" να επικρατεί με 3-0. Το δύο στα δύο έκανε η Ιταλία στο τουρνουά, μιας και ξαναέκανε το 3-0 και κόντρα στους Ελβετούς για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Η τρίτη αγωνιστική δεν είχε και πολλή σημασία για τους Ιταλούς, μιας και είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα αφού είχαν προκριθεί ήδη στην επόμενη φάση. Όσον αφορά το αποτέλεσμα του, αυτό ήταν 1-0 υπέρ της Ιταλίας επί της Ουαλίας.

Η πορεία της Αυστρίας στο Euro 2020 έως τώρα…

Η Αυστρία ξεκίνησε στο τουρνουά γράφοντας ιστορία. Η νίκη της επί της Βορείου Μακεδονίας με 3-1 ήταν η πρώτη της στα τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στη συνέχεια ακολούθησε η ήττα από την Ολλανδία στην δεύτερη αγωνιστική. Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι των ομίλων υποδέχθηκε την Ουκρανία, την οποία και νίκησε. Έτσι, προκρίθηκε ως δεύτερη του τρίτου ομίλου στη φάση των "16".

Τα σημερινά παιχνίδια

  • 19:00 Ουαλία - Δανία
  • 22:00 Ιταλία - Αυστρία
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου