Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ο Ντράγκι απορρίπτει το κινεζικό εμβόλιο και εκφράζει αμφιβολίες για το Sputnik

 


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι το εμβόλιο της Κίνας κατά του κορωνοϊού δεν έχει επαρκή αποτελεσματικότητα και αμφισβήτησε εάν το ρωσικό Sputnik θα λάβει ποτέ έγκριση από ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς φορείς.

«Το κινέζικο εμβόλιο, έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι κατάλληλο. Αυτό μπορείτε να το δείτε από την εμπειρία της Χιλής για την αντιμετώπιση της επιδημίας », δήλωσε ο κύριος Ντράγκι σε δημοσιογράφους στο τέλος της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Χιλή βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο κινεζικό Sinovac, αλλά οι υγειονομικές αρχές στη χώρα της Νότιας Αμερικής αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητά του έναντι των πιο μεταδοτικών παραλλαγών του ιού και εξετάζουν επίσης πόσο καιρό παραμένει αποτελεσματικό μετά τη δόση.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο ανέφερε ότι το κινεζικό εμβόλιο αποδείχθηκε ελάχιστα αποτελεσματικό στην πρόληψη της ασθένειας μετά από μία δόση. Με τη δεύτερη δόση, ήταν 67% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικής λοίμωξης, 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας και 80% στην πρόληψη θανάτου.

Ο κύριος Ντράγκι αμφισβήτησε επίσης το εμβόλιο Sputnik της Ρωσίας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμενόταν να ολοκληρώσει την αναθεώρησή του για το ρωσικό εμβόλιο και να εκδώσει απόφαση τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Ωστόσο, η έγκριση καθυστέρησε επειδή οι κατασκευαστές έχασαν την προθεσμία υποβολής δεδομένων στις 10 Ιουνίου, ανέφεραν πηγές στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το CNBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου