Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ναντσίνγκ: Η χειρότερη έξαρση της πανδημίας στην Κίνα μετά τη Γουχάν

 


Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που αρχικά ξεκίνησε από  την κινεζική πόλη Ναντσίνγκ έχει εξαπλωθεί σε πέντε επαρχίες και το Πεκίνο, με τα κρατικά μέσα να  χαρακτηρίζουν την έξαρση ως την πιο εκτεταμένη μετά τη Γουχάν.

Αναλυτικότερα, σχεδόν 200 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τότε που ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της πόλης στις 20 Ιουλίου.

Όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Ναντσίνγκ θα ανασταλούν έως τις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα και εν μέσω κριτικής για την «αποτυχία» τους, αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει να υποβάλουν σε τεστ όλη την πόλη. Θα υποβληθούν σε τεστ και οι 9,3 εκατ. κάτοικοι της πόλης, συμπεριλαμβανομένων όσων την επισκέπτονται, ανέφερε το πρακτορείο Xinhua.

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μεγάλες ουρές ανθρώπων. Οι αρχές φέρονται να έχουν παροτρύνει τους πολίτες να φορούν μάσκες, να στέκονται σε απόσταση ενός μέτρου και να αποφεύγουν να μιλούν ενώ περιμένουν.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα βρίσκεται πίσω από τις μολύνσεις, προσθέτοντας ότι τα κρούσματα εξαπλώθηκαν περαιτέρω λόγω της σημαντικής κίνησης στο αεροδρόμιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ding Jie, αξιωματούχος υγείας στη Ναντσίνγκ, δήλωσε ότι τα περιστατικά συνδέονται με καθαρίστριες που εργάζονταν σε πτήση από τη Ρωσία που έφτασε στην πόλη στις 10 Ιουλίου. Οι καθαριστές δεν ακολούθησαν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, ανέφερε το Xinhua.

Η διοίκηση του αεροδρομίου έχει αποδοκιμαστεί, με το ανώτερο πειθαρχικό όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος να λέει ότι είχε «προβλήματα όπως η έλλειψη εποπτείας και η μη επαγγελματική διαχείριση».

Τα τεστ έδειξαν ότι ο ιός έχει πλέον εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 13 πόλεις, συμπεριλαμβανομένου της πόλης Τσενγκτού και του Πεκίνου.

Αν και έχει εντοπιστεί σε αρκετές περιοχές, ειδικοί τους οποίους επικαλούνται οι Global Times, πιστεύουν ότι το ξέσπασμα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και θα μπορούσε να ελεγχθεί.

Τοπικοί αξιωματούχοι στη Ναντσίνγκ δήλωσαν ότι επτά από τους ασθενείς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου