Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Η συγκρατημένη στάση της Βρετανίας και τα νούμερα που προκαλούν ανησυχία

 


Το ποσοστό των μολύνσεων Covid-19 στην Αγγλία αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, υπονομεύοντας τις ελπίδες ότι η χώρα έχει «τιθασεύσει» την ανοδική πορεία των κρουσμάτων.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το ποσοστό των ατόμων που εντοπίστηκαν θετικά στον ιό αυξήθηκε στο 1,57. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τον Ιανουάριο, που είχε ανέλθει στο 1,36, ανέφερε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Μετά την πτώση των ημερήσιων κρουσμάτων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, υπήρχαν εκτιμήσεις ότι η θετικότητα θα σημειώσει επίσης μείωση.

Η πορεία των ημερήσιων κρουσμάτων υποδείκνυε ότι η κατάσταση βελτιώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από το κύμα λοιμώξεων που πυροδότησε η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα.

Ωστόσο, οι ειδικοί και η κυβέρνηση δήλωσαν ότι δεν ήταν ξεκάθαρο τι ήταν πίσω από αυτή τη μείωση, τονίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η τάση θα διατηρηθεί.

Αυτή η συγκρατημένη στάση δικαιολογείται από  τα δεδομένα που δείχνουν εκ νέου αύξηση των δεικτών τις τελευταίες ημέρες. Την Πέμπτη, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 31.117 νέα κρούσματα, από 27.734 την προηγούμενη ημέρα. Παρόλο που αυτός ο αριθμός παραμένει αρκετά χαμηλότερος από τα σχεδόν 55.000 κρούσματα που είχαν καταγραφεί στις 17 Ιουλίου, πρόκειται για το δεύτερη συνεχόμενη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων.

Η έκθεση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS)  του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε ότι 1 στα 65 άτομα εκτιμάται ότι είχε τον ιό την εβδομάδα έως τις 24 Ιουλίου, σε σύγκριση με 1 στα 75 την προηγούμενη εβδομάδα.

Η περίοδος περιλαμβάνει τις πρώτες ημέρες μετά τις 19 Ιουλίου, όταν η βρετανική κυβέρνηση χαλάρωσε πλήρως τους περιορισμούς.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου