Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Τζόνι Βεντούρα: Πέθανε ο θρύλος της μερένγκε

 


Ο εμβληματικός τραγουδιστής της δομινικανής μουσικής Τζόνι Βεντούρα πέθανε, σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από έμφραγμα.

Ο Βεντούρα, με μια αξιοζήλευτη καριέρα άνω των έξι δεκαετιών, έγινε γνωστός με την ορχήστρα μερένγκε και σάλσα, «Combo show».  Η συγκεκριμένη μπάντα θεωρείται μία από τις πιο σπουδαίες στη μουσική ιστορία της χώρας της Καραϊβικής.

Ήταν τέτοια η επιρροή του Βεντούρα ώστε ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Λουίς Αμπινατέρ κήρυξε τρεις ημέρες εθνικού πένθους.  Ο ίδιος είπε πως ο τραγουδιστής, γνωστός με το προσωνύμιο El Caballo Mayor (ή Μεγάλο άλογο) θα τιμηθεί με στρατιωτικές τιμές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το νοσοκομείο Clinica Unión Medica όπου μεταφέρθηκε, ο Βεντούρα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια γεύματος στην πόλη Σαντιάγο δε λος Καμπαγέρος. Ο 81χρονος δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες για καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

«Ο πατέρας μου πέθανε δουλεύοντας. Ήταν σε μια επαγγελματική συνάντηση κι από εκεί θα πήγαινε να ηχογραφήσει ένα τραγούδι» ανέφερε ο γιος του Χάντι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.  

Ο Βεντούρα στην πολύχρονη καριέρα του κυκλοφόρησε πάνω από 100 άλμπουμ ενώ τιμήθηκε με έξι λάτιν Γκράμις. Αργότερα, ασχολήθηκε και με την πολιτική, εκλεγόμενος δήμαρχος στην πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου