Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Μόσχα: «Δεν αλλάζουμε τα συμβόλαια για το φυσικό αέριο, προστατεύουμε τα συμφέροντά μας»

 


Η Ρωσία δεν αλλάζει τους όρους των συμβάσεων όταν αξιώνει την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια, αλλά προστατεύει τα συμφέροντά της, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.

«Δεν αλλάζουμε τα συμβόλαια, προστατεύουμε τα συμφέροντά μας από ένα τσουνάμι, ένα κύμα απολύτως ανεύθυνων κυρώσεων που έπληξαν τα θεμέλια του διεθνούς εμπορίου» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Ριάμπκοφ, «η Ρωσία ήταν πάντα ένας αξιόπιστος προμηθευτής για όλους και σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει, αλλά οι απαιτήσεις και τα συμφέροντά της πρέπει να γίνονται σεβαστά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δυτικές χώρες θα αλλάξουν γνώμη και θα χρησιμοποιήσουν τον χρόνο που απομένει για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

«Ελπίζω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε τη συνέχιση ενός οικονομικού πολέμου. Απευθύνω έκκληση στην κοινή λογική σε όλους όσοι μπορούν να λάβουν αποφάσεις αυτές τις μέρες στην Ευρώπη» δήλωσε ο Ριάμπκοφ.

Νωρίτερα, πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε τονίσει ότι η Ρωσία δεν θα ζητήσει άμεσα από τις άλλες χώρες να πληρώνουν σε ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου, υποσχόμενη μια σταδιακή μετάβαση προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Πεσκόφ σημείωσε, ωστόσο, ότι η Μόσχα εξετάζει την ιδέα να διευρύνει τον κατάλογο των προϊόντων που εξάγει, για τα οποία θα ζητεί να πληρώνεται σε ρούβλια.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου