Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν έχει διαπιστώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου ο Λε Ντριάν

 


Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν έχουν σημειώσει πρόοδο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Αναφερόμενος στη ρωσική πλευρά, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας είπε ότι απομένει να διαπιστωθεί κατά πόσο τα λόγια θα γίνουν πράξεις.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν αλλαγές στη στάση της Μόσχας, ανέφερε ο Λε Ντριάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο France24.

Ρωσία: Πρόθυμο το Κίεβο να ικανοποιήσει τις βασικές απαιτήσεις της Μόσχας

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι το Κίεβο άρχισε να δείχνει προθυμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΜόσχαςΗ θέση της Ρωσίας όσον αφορά το Ντονμπάς και την προσαρτημένη Κριμαία παραμένει αμετάλλακτη επισήμανε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για τίποτα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ούτε για οποιαδήποτε πρόοδο. Μένει να γίνει πολλή δουλειά», δήλωσε νωρίτερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, μετά τις συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

νεςσβεαστ.γρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου