Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ – «Κάρμα» λέει το Κίεβο

 


Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, χωρίς όμως το Κίεβο να έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη. Παρόλα αυτά, η ουκρανική πλευρά χαρακτήρισε τα περιστατικά «ανταπόδοση» και «κάρμα» για τη Ρωσία, εννέα εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εκρήξεις ακούστηκαν στο νότιο τμήμα της πόλης, ενώ δεν ήταν σαφές από τι προκλήθηκαν και αν υπάρχουν θύματα ή σημαντικές ζημιές. Παράλληλα, αναφορές χρηστών στο Twitter, σημειώνουν ότι οι εκρήξεις φέρεται να έγιναν είτε σε αποθήκη καυσίμων, είτε πυρομαχικών.

Σημειώνεται, ότι τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει καταγγείλει μια σειρά επιθέσεων από ουκρανικές δυνάμεις σε εδάφη της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προειδοποιώντας πως τέτοιες επιθέσεις εγκυμονούν κινδύνους για σημαντική κλιμάκωση της κρίσης.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε νωρίτερα τη Δύση ότι προτρέπει ανοικτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, προειδοποιώντας την ουκρανική πλευρά να μην «δοκιμάζει την υπομονή μας».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου