Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Η αγορά ακινήτων, φιλοξενίας και Τουρισμού σε Ελλάδα-Ηνωμένο Βασίλειο

 


Οι τάσεις της αγοράς Ακινήτων, Φιλοξενίας και Τουρισμού στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν στο επίκεντρο ολοήμερου Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, ενώ τις απόψεις τους παρέθεσαν οι, Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Matthew Lodge, Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα και Κέννυ Ευαγγέλου, Βρετανός Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Graham Hughes, Executive Director της CBRE Valuation and Advisory Services-International, ο οποίος αναφέρθηκε στις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο του Real Estate, με έμφαση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη αγορά και τις επιρροές που δέχεται από τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Ακολούθησαν τέσσερα πάνελ με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων στην αγορά του Real Estate, αλλά και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και εταιρειών που επενδύουν στις αγορές Ακινήτων και Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι προκλήσεις και οι νέες τάσεις της αγοράς, ο σημαντικός ρόλος του ESG και της πράσινης ανάπτυξης, οι επιπτώσεις στην αγορά ακινήτων από την τάση ευέλικτων μορφών εργασίας, των ψηφιακών νομάδων και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Παρουσιάστηκαν, επίσης, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για τον κλάδο του Τουρισμού μέσα από τη ματιά και τεχνογνωσία στελεχών που συμμετείχαν στις συζητήσεις. Τονίστηκε η δυνατή θέση της Ελλάδας ως χώρας προορισμού, καθώς βρίσκεται μεταξύ των πρώτων θέσεων στις προτιμήσεις Βρετανών και άλλων επενδυτών και επισκεπτών. Οι ομιλητές του Συνεδρίου αναφέρθηκαν και στις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Το Συνέδριο έκλεισε με την Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργό Τουρισμού, η οποία αναφέρθηκε στα μείζονα ζητήματα όπως η στήριξη από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης στη μεγάλη ανάγκη των τουριστικών επιχειρήσεων για καταρτισμένο προσωπικό και η ανάγκη για άρτιες δομές εκπαίδευσης σε περιοχές με υψηλό ποσοστό τουρισμού, αλλά και η σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να καταστεί η Ελλάδα ένας προορισμός για όλες τις εποχές και να αναπτυχθεί ο χειμερινός τουρισμός.

Τέλος, η Υφυπουργός αναφέρθηκε και σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να βοηθηθούν επιχειρήσεις όπως μικρά οινοποιεία και τυροκομεία, με άδειες που δίνονται πλέον πολύ εύκολα, για να αναπτυχθούν, κάνοντας ξεναγήσεις στους χώρους τους, προβάλλοντας ταυτόχρονα το ελληνικό στοιχείο και δημιουργώντας μια ακόμα μορφή τουρισμού, το “Tasting Tourism”.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου