Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Γερμανία: Είμαστε σε υβριδικό πόλεμο

 


Σε δραματικούς τόνους η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις με τη Ρωσία και την ενεργειακή κρίση με την οποία έρχεται αντιμέτωπη  η χώρα και ολόκληρη η Ευρώπη.

Από το βήμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, η Αναλένα Μπέρμποκ, τόνισε «είμαστε εν μέσω υβριδικού πολέμου» καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οξύνει την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης. 

«Στη Γερμανία αντιμετωπίζουμε το ερώτημα κατά πόσο δεν θα έχουμε καθόλου φυσικό αέριο να έρχεται από τον αγωγό Nord Stream 1. Πρέπει να αποφασίσουμε σε μία τέτοια περίπτωση ποιος οργανισμός θα αποκοπεί από το δίκτυο» ανέφερε. 

Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι από τις πλέον εξαρτημένες ενεργειακά χώρες από τη Ρωσία. Μέσω του Nord Stream 1 εισήγαγε 52,9 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2021. Πριν οξυνθούν μάλιστα οι σχέσεις με τη Ρωσία, υπολόγιζε ότι θα διπλασιάσει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του δεύτερου αγωγού, Nord Stream 2.  Τελικά ανακοίνωσε ότι το project παγώνει λίγες ημέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν ελπίζει να δει τη Δύση να λυγίζει υπό την πίεση της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης. «Ξεχνάμε για τις άλλες κρίσεις, όπως την επισιτιστική, που επίσης προκαλεί, όπως τον υβριδικό πόλεμο με τα fake news, αλλά ξεχνάμε και την κλιματική κρίση» ανέφερε.

naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου