Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Νεκροί την ίδια μέρα δύο Ρώσοι αξιωματούχοι

 


Δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία, στην Κρατική Δούμα (η κάτω βουλή της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας), εντοπίστηκαν νεκροί την ίδια μέρα, την Κυριακή.

Νεκρός είναι ο 77χρονος Νικολάι Μπόρτσοφ, ο οποίος υπηρετούσε ως βουλευτής της Κρατικής Δούμας από το 2003. Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο Ιγκόρ Αρταμάνοφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Λίπετσκ. Πέθανε στο σπίτι του, αλλά δεν ανακοινώθηκε η αιτία του θανάτου του. Βρέθηκε στο στόχαστρο των κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες σε σχέση με την εισβολή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ήταν ένας από τους πλουσιότερους κρατικούς υπαλλήλους της Ρωσίας, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 550 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο Meduza. Συμπεριλήφθηκε επίσης από το Forbes το 2021 στη λίστα με τους 100 πλουσιότερους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους της χώρας.

Στις 21 Μαρτίου καταδικάστηκε ερήμην στην Ουκρανία σε 15 χρόνια φυλάκιση, μαζί με άλλα 19 μέλη της ρωσικής Κρατικής Δούμας, επειδή ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης των ρωσικών αρχών στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Την ίδια μέρα, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Τζασάρμπεκ Ουζντένοφ πέθανε σε ηλικία 57 ετών μετά από «σοβαρή και παρατεταμένη ασθένεια», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Βασίλιεφ, επικεφαλής της παράταξης Ενωμένη Ρωσία.

Ήταν μέλος της Επιτροπής της Βουλής της Ρωσίας για την Οικολογία, τους Φυσικούς Πόρους και την Προστασία του Περιβάλλοντος. Εξελέγη στην Κρατική Δούμα στις 19 Σεπτεμβρίου 2021. Βρέθηκε στο στόχαστρο των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία μετά την έναρξη του πολέμου.

Μεταδίδοντας την είδηση το Newsweek σημειώνει ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τουλάχιστον είκοσι εξέχοντες Ρώσοι έχουν πεθάνει υπό ανεξήγητες ή ασυνήθιστες συνθήκες.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου