Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο διοικητής της ταξιαρχίας «Φάντασμα» της Ρωσίας

 


Ο διοικητής της Ταξιαρχίας «Φάντασμα» της Ρωσίας, Αρτούρ Μπογκατσένκο, φέρεται να σκοτώθηκε στην Ουκρανία.

Αυτό υποστηρίζει ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ανατόλι Στεφάν. Πάντως και το ρωσικό κανάλι στο Telegram «Russian Spring Military Correspondents» ανέφερε επίσης ότι ο διοικητής σκοτώθηκε σε συγκρούσεις κοντά στο Κλιστσίβκα , έναν οικισμό νότια του Μπαχμούτ στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Μπογκατσένκο θεωρείται ότι ήταν ο διοικητής της Ταξιαρχίας Prizrak (που σημαίνει «Ταξιαρχία Φάντασμα») των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ταξιαρχία Φάντασμα είναι μια φιλορωσική αυτονομιστική πολιτοφυλακή που δρα στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας. Δημιουργήθηκε στην περιοχή του Λουγκάνσκ το 2014 όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία και προσάρτησαν παράνομα τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η είδηση του θανάτου του έρχεται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ουκρανική αντεπίθεση, η οποία- σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW)- συνεχίζεται σε τουλάχιστον τρεις τομείς της πρώτης γραμμής, με σημαντικές μάχες να λαμβάνουν χώρα στην ανατολική Ουκρανία έξω από τους οικισμούς Κλιστσίβκα, Κουρντιουμβκα και Ορίχοβο-Βασίλιβκα. Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε επίσης σε επιχειρησιακή ενημέρωση αυτή την εβδομάδα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου