«Νομίζω ότι άνοιξε ένα παράθυρο διότι η λύση εξ ολοκλήρου δεν υπήρξε. Ένα παράθυρο ανοίξαμε και νομίζω ότι στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων θα έχουμε ένα κλίμα συνολικά διαφορετικό και θα λύσουμε το πρόβλημα» δήλωσε μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ο Σπύρος Λυκούδης. Ο κ.Λυκούδης επέκρινε τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι μετέτρεψε την αμηχανία του μετά την απόφαση του ΣτΕ σε επικίνδυνη συμπεριφορά.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ Σκάι μιλώντας για τη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία, ανέφερε ότι το συναινετικό κλίμα καταρχήν ήταν το κυρίαρχο και αυτό παρά τις αδυναμίες που παρουσιάζει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης μετά το φιάσκο με την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά.
Εξήγησε ότι τα ονόματα που θα απαρτίσουν το νέο ΕΣΡ έχουν μεγάλη σημασία, ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι για να βγει λευκός καπνός πρέπει να υπάρξει σύνθεση και αμοιβαίες υποχωρήσεις .
«Εγώ ζήτησα να είναι πρόεδρος ο Γ. Τζανετάκος για μια σειρά λόγους που εξήγησα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε ότι συμφωνεί και με τον κ. Τζανετάκο και θα μπορούσε να είναι ο κ.Σωτηρέλης. Eγώ συμφώνησα με τον κ. Σωτηρέλη. Aπό κει και πέρα πήγαμε στη λύση του κ. Μορώνη που από την αρχή είχαμε θεωρήσει ότι είναι μια θετική πρόταση και την δεχθήκαμε. Δεν δεχθήκαμε ως αντιπροεδρία αυτή του κ. Μουλόπουλου διότι θεωρούσαμε ότι δεν είναι η πιο συναινετική λύση, προτάθηκε ο κ. Κιάος, συμφωνήσαμε και έτσι διαμορφώθηκε αυτή η σύνθεση στην οποία καταλήξαμε με το «ναι» το δικό μας» ανέφερε.
Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι την ώρα που η κυβέρνηση εκπέμπει την εικόνα μιας ολοκληρωμένης ηττημένης κυβέρνησης «δεν πας να λιώσεις τον αντίπαλο σου αλλά προσπαθείς να βρεις μια λύση».
Ερωτηθείς τέλος για το πως έφτασε η κυβέρνηση σε αυτή την αλλαγή στρατηγικής είπε « η κυβέρνηση πήρε φόρα και έπεσε πάνω στον τοίχο. Και όταν χτύπησε στον τοίχο κατάλαβε ότι δεν μπορεί να τον διαπεράσει. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μετά την απόφαση του ΣτΕ σε μια προφανή πολιτική αμηχανία την οποία μετέτρεψε από αμηχανία σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη συμπεριφορά. Λειτούργησε με τα πάθη του. Τα πάθη εναντίων των «αστών δικαστών» οι οποίοι «βάλλουν κατά της φτωχολογιάς» «παίρνοντας τα λεφτά που είχαμε πάρει από τους πλούσιους» κλπ. Δηλαδή απίστευτες ιστορίες, πέρα και μακριά ακόμα και από την Αριστερά των προηγούμενων 80 ετών. Δεν μπορούσε να σταθεί αυτό το κλίμα παραπάνω και νομίζω ότι το κατάλαβε και άρχισε τις υποχωρήσεις».
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου