Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Αποχωρεί από τη Ρωσία και η Societe Generale

 


Η γαλλική τράπεζα Société Générale ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα σταματήσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Η τράπεζα θα πουλήσει τη ρωσική θυγατρική της Rosbank καθώς και τις ασφαλιστικές της δραστηριότητες στη Ρωσία στην Interros Capital, μια επενδυτική εταιρεία που ανήκει στον ολιγάρχη Βλαντίμιρ Ποτάνιν.

Η τράπεζα θα ολοκληρώσει την πώληση μόλις λάβει το πράσινο φως από την επιτροπή ανταγωνισμού και τους εποπτικούς φορείς.

«Με αυτή τη συμφωνία, που συνήφθη μετά από αρκετές εβδομάδες εντατικής εργασίας, ο Όμιλος θα αποχωρούσε με αποτελεσματικό και τακτικό τρόπο από τη Ρωσία, διασφαλίζοντας τη συνέχεια για τους υπαλλήλους και τους πελάτες του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική τράπεζα.

Ο Όμιλος Interros του Ποτάνιν ήταν ο κύριος μέτοχος της Rosbank πριν η Société Générale αναλάβει τη ρωσική τράπεζα.

Ο Ποτάνιν δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των Ρώσων στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ, αλλά είναι στη λίστα κυρώσεων του Καναδά. Ο Ποτάνιν δραστηριοποιείται επίσης στη βιομηχανία νικελίου και διετέλεσε πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας τη δεκαετία του 1990.

Η Société Générale αντιμετώπισε κριτική στη Γαλλία επειδή δεν εγκατέλειψε τη Ρωσία νωρίτερα, όπως έκαναν άλλες γαλλικές τράπεζες BNP Paribas και Crédit Agricole.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου