Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τον Λίβανο την ώρα της ομιλίας Νασράλα - Είναι "κήρυξη πολέμου" λέει η Χεζμπολάχ


 Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.


Remaining Time 0:00
 
Οι επιθέσεις αποσκοπούν στο "να υποβαθμίσουν τις τρομοκρατικές δυνατότητες και τις υποδομές της Χεζμπολάχ", ανέφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

"Για δεκαετίες, η Χεζμπολάχ εξόπλιζε σπίτια αμάχων, έσκαβε σήραγγες κάτω από αυτά και χρησιμοποιούσε αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες έχοντας μετατρέψει τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη", αναφέρει η ανακοίνωση.

Στόχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είναι "να φέρουν την ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους και η επίτευξη πολεμικών στόχων".

Ο ισραηλινός στρατός είχε δύο απώλειες στα σύνορα με τον Λίβανο, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ στο Ισραήλ.

Πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αεροπορικές επιδρομές σε εξέλιξη σε αρκετά σημεία στον Λίβανο.

Το BBC μεταδίδει ότι μαχητικά του ισραηλινού στρατού εκτελούσαν πολύ χαμηλές πτήσεις πάνω από τη Βηρυτό την ώρα της ομιλίας του Νασράλα προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο, τέτοιο που έκανε αδύνατο να ακουστεί τι έλεγε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Νασράλα: Οι επιθέσεις με τις συσκευές τηλεειδοποίησης είναι "κήρυξη πολέμου"

Ο Χασάν Νασράλα αποκαλεί τις επιθέσεις με τις συσκευές τηλεειδοποίησης "κήρυξη πολέμου" και "εγκλήματα πολέμου".

Κατηγόρησε το Ισραήλ για τις επιθέσεις στις οποίες, όπως είπε, δεν έλαβαν υπόψη τις ζωές αθώων, τις ζωές παιδιών. Ο Νασράλα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπάθησε να σκοτώσει 4.000 ανθρώπους ταυτόχρονα, έχοντας σκοπό να σκοτώσουν και άλλους 1.000που βρίσκονταν γύρω τους.

"Ο εχθρός ξεπέρασε κάθε όριο", είπε και τόνισε ότι: "Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία. Θα τα ονομάσουμε σφαγή της Τρίτης και σφαγή της Τετάρτης. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου".

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τον Λίβανο την ώρα της ομιλίας Νασράλα - Είναι "κήρυξη πολέμου" λέει η Χεζμπολάχ
Λιβανέζοι παρακολουθούν την ομιλία Νασράλα, σε καφενείο στην παραθαλάσσια πόλη Σιδώνα.

Κατά τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, "ο Θεός είναι ελεήμων και απέτρεψε περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς. Αρκετοί τηλεειδοποιητές ήταν εκτός λειτουργίας ή απενεργοποιήθηκαν". Και εξήγησε ότι "ορισμένοι βομβητές δεν είχαν διανεμηθεί και εξακολουθούν να βρίσκονται σε αποθήκες".

Ως προς το ποια θα είναι η αντίδραση της Χεζμπολάχ, ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης είπε ότι οι επιθέσεις των δύο τελευταίων ημερών θα έχουν μια "δίκαιη τιμωρία" ενώ για την προσπάθεια του Ισραήλ να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την επιστροφή Ισραηλινών στα βόρεια της χώρας, ο Νασράλα είπε ότι "θα διασφαλίσουμε ότι οι παράνομοι Ισραηλινοί έποικοι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο βορρά".

Λίγο μετά την ομιλία Νασράλα, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης έστειλε προειδοποίηση στο Ισραήλ. Ο Ιρανός αξιωματούχος είπε στον Νασράλα ότι το Ισραήλ "θα αντιμετωπίσει "συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης", σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου