Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Έκρηξη βομβητών – Bac: Το λογότυπο σε A4 κολλημένο στην πόρτα και οι αναπάντητες κλήσεις

 


Αναρτημένο σε μια γυάλινη πόρτα σε ένα φύλλο Α4, είναι το λογότυπο της BAC Consulting KFT με έδρα τη Βουδαπέστη, που φέρεται να κατασκεύασε τους περίπου 5.000 βομβητές για την Χεζμπολάχ, οι οποίοι εξερράγησαν στον Λίβανο, προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων -μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά- και αφήνοντας πάνω από 2.700 τραυματίες.

Άτομο που μίλησε στο Reuters, ζητώντας να μην κατονομαστεί, η εταιρεία  είναι εγγεγραμμένη στη συγκεκριμένη διεύθυνση αλλά δεν έχει φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με το BBC Verify Εκτός από την BAC, στο ίδιο κτίριο είναι δηλωμένες άλλες 13 εταιρείες Η έρευνά στις βάσεις δεδομένων δείχνει λίγες συνδέσεις της Bac με άλλες εταιρείες, και αυτό το μοτίβο επαναλαμβάνεται και για άλλες επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στην ίδια διεύθυνση.

Το BBC προσπάθησε να καλέσει την BAC αρκετές φορές, αλλά δεν σήκωσε κανείς τα τηλέφωνα.

Άδεια να χρησιμοποιεί το λογότυπο

Οι καταχωρημένες δραστηριότητες της BAC που φέρεται να ιδρύθηκε το 2022 , ποικίλλουν, από διαδικτυακά παιχνίδια, συμβουλευτική, έως την εξόρυξη αργού πετρελαίου, αλλά στην ιστοσελίδα της  δεν κάνει καμία αναφορά στην κατασκευή του βομβητή της ταϊβανέζικης Gold Apollο.

Ο ιδρυτής της τελευταίας, Χσου Τσινγκ Κουάνγκ, εμφανώς σοκαρισμένος, δήλωσε ωστόσο στους δημοσιογράφους πως η Gold Apollo δεν έχει καμία εμπλοκή, αν και δεν αμφισβητεί ότι οι βομβητές φέρουν το σήμα της εταιρείας του.

Όπως σημείωσε  πιστεύει ότι η παραγγελία έγινε στην  BAC,  η οποία έχει εξασφαλίσει άδεια να χρησιμοποιεί το λογότυπο της Gold Apollo στους βομβητές που κατασκευάζει.

«Είμαστε απλώς οι ενδιάμεσοι»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του NBC με την διευθύνουσα σύμβουλο της BAC, η Cristiana Bársony-Arcidiacono επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία της συνεργάστηκε με την Gold Apollo.Όταν όμως ρωτήθηκε για τους βομβητές και τις εκρήξεις, είπε: «Δεν φτιάχνω εγώ τους βομβητές. Είμαστε απλώς οι ενδιάμεσοι. Νομίζω ότι κάνατε λάθος».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου