Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Εργαζόμενες στα Harrods τον κατηγορούν για βιασμό

 


Πέντε γυναίκες που εργάζονταν στα Harrods κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από τον πρώην ιδιοκτήτη του πολυτελούς πολυκαταστήματος, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, ο οποίος απεβίωσε πέρσι σε ηλικία 94 ετών.

Το BBC επικαλείται μαρτυρίες από περισσότερες από 20 γυναίκες, πρώην εργαζόμενες στα Harrods, οι οποίες κατηγορούν τον δισεκατομμυριούχο για σεξουαλικές επιθέσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Σεντ Τροπέ και το Άμπου Ντάμπι.

Από τις 20 καταγγελίες, πέντε αφορούν βιασμό. Κατά το βρετανικό δίκτυο, εκτιμάται ότι ακόμη περισσότερες γυναίκες ενδέχεται να έχουν δεχθεί σεξουαλικές επιθέσεις από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

«Ήταν τέρας, ήμασταν όλοι τόσο φοβισμένοι»

Μία από τις γυναίκες, σύμφωνα με το BBC, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία στο διαμέρισμά του στο Park Lane.

Μία άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν έφηβη και χαρακτήρισε «τέρας, χωρίς ηθική πυξίδα» τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, προσθέτοντας ότι «ήμασταν όλοι τόσο φοβισμένοι. Καλλιέργησε ενεργά τον φόβο».

«Ήταν άθλιος», ανέφερε μια από τις γυναίκες, η οποία εργάστηκε ως προσωπική του βοηθός από το 1988 έως το 1991. Η ίδια κατήγγειλε ότι προσπάθησε να τη βιάσει περισσότερες από μία φορές.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση όσο βρισκόταν εν ζωή, ωστόσο όπως αναφέρει το BBC, οι νέες κατηγορίες είναι πρωτοφανούς κλίμακας και σοβαρότητας.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου