Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Αδιανόητο: Ζευγάρι στη Λαμία φυλακίστηκε άδικα για 17 μήνες- 30 ευρώ την ημέρα η αποζημίωσή τους

 


Είναι ιστορία που συνήθως διαβάζουμε ότι έχει συμβεί στις ΗΠΑ, αλλά να που έλαβε χώρα στη Λαμία. Εκεί, που ένα ζευγάρι παρέμεινε για 17 μήνες στη φυλακή, καθώς κατηγορήθηκε άδικα για τη δολοφονία ενός κυνηγού. Αποδείχθηκε πως δεν διέπραξαν το έγκλημα και αποζημιώθηκαν με μόλις 30 ευρώ για κάθε ημέρα φυλάκισής τους.

Remaining Time 0:00
 

Σύμφωνα με τον Alpha, το ζευγάρι είχε καταδικαστεί για τον φόνο ενός Γερμανού κυνηγού στην Αρκίτσα Φθιώτιδας τον Ιανουάριο του 2018 και πέρασαν 17 μήνες και 21 ημέρες στη φυλακή. Από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο όμως- του οποίου η απόφαση κατέστη αμετάκλητη- κηρύχθηκαν ομόφωνα αθώοι.

Κατόπιν αιτήματός τους, το τριμελές εφετείο της Λαμίας τους επιδίκασε αποζημίωση ύψους 17.000 ευρώ, ωστόσο, η γυναίκα δήλωσε πως αν και νιώθει δικαιωμένη, το στίγμα του δολοφόνου δεν φεύγει εύκολα.

"Η σημερινή απόφαση που πήραμε από το δικαστήριο της Λαμίας για την αποζημίωση είναι κάτι που με χαροποιεί, είναι κάτι που δεν το περίμενα μετά από 5 χρόνια και είναι ηθική ικανοποίηση", είπε η κα. Αίβάζη.

"Δεν πάει να πει ότι με αυτά τα λεφτά φεύγει το στίγμα του δολοφόνου, αλλά έστω να μάθει ο κόσμος ότι μας πληρώνει το Δημόσιο για αυτό που πάθαμε. Βέβαια δεν ξεπληρώνεται", πρόσθεσε.

Σχετικά με τις εκκλήσεις τους στη δικαιοσύνη και την εκτελεστική εξουσία, να εξετάσουν την αθωότητά τους, τόνισε πως "δεν έδωσαν σημασία ότι έλεγα ότι είμαι αθώα, και είχα και τα στοιχεία ότι είμαι αθώα, αλλά δεν με άκουγαν".

Σημειώνεται τέλος πως για αδιευκρίνιστο λόγο, αν και η αίτηση αποζημίωσης της κας Αϊβάζη επικυρώθηκε, αυτή που κατέθεσε ο σύζυγός της απορρίφθηκε.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου