Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Timelapse από το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό – Οργισμένη ομιλία Νασράλα


 Το μπαράζ εκρήξεων ασυρμάτων στη Βηρυτό σε διάστημα δύο ωρών δείχνει βίντεο που «είδε το φως της δημοσιότητας» από το BBC την Τετάρτη.

Σειρά εκρήξεων πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες τοποθεσίες του Λιβάνου, και κατά τη διάρκεια μιας κηδείας.

Είχε προηγηθεί έκρηξη χιλιάδων βομβητών στη χώρα, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από μέλη της Χεζμπολάχ.

Από τις εκρήξεις των ασυρμάτων σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 450, ενώ από τις εκρήξεις των βομβητών σκοτώθηκαν 12 άτομα και τραυματίστηκαν περισσότερα από 2.000.

«Οι επιθέσεις του Ισραήλ με τους βομβητές είναι κήρυξη πολέμου» – Οργισμένη ομιλία Νασράλα

Ο ηγέτης της ΧεζμπολάχΧασάν Νασράλα, ανακοίνωσε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ με τους παγιδευμένους βομβητές που εξερράγησαν μπορεί να συνιστούν «κήρυξη πολέμου».

Παράλληλα, τις περιέγραψε και ως «εγκλήματα πολέμου», επειδή δεν επλήγησαν μόνο μέλη της ένοπλης οργάνωσης αλλά και πολίτες του Λιβάνου, όπως ένα μικρό κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις επιθέσεις, ο Νασράλα χαρακτήρισε «σφαγές» τις εκρήξεις της Τρίτης και της Τετάρτης, λέγοντας ότι η οργάνωση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα. «Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια δοκιμασία για εμάς», τόνισε.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως αυτό το μεγάλο πλήγμα των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ.

«Το Ισραήλ παραβίασε κόκκινες γραμμές με τις επιθέσεις αυτές», τόνισε ο Νασράλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Νασράλα περιέγραψε πώς σκοπεύει να απαντήσει η Χεζμπολάχ. «Στο όνομα όλων εκείνων που έχασαν μάρτυρες, που τραυματίστηκαν, στο όνομα όλων εκείνων που πολέμησαν στο όνομα της Γάζας, λέμε στον Νετανιάχου και στον Γκαλάντ, στον εχθρό, ότι το μέτωπο του Λιβάνου δεν θα λήξει πριν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα. Η αντίσταση στον Λίβανο δεν θα σταματήσει να στηρίζει το λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης», είπε χαρακτηριστικά.

Στο παιχνίδι και οι Φρουροί της Επανάστασης – «Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει το τίμημα», λέει ο Γκάλαντ

«Το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης», δήλωσε σήμερα ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Χοσεΐν Σαλαμί, στον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο άξονας αντίστασης αναφέρεται σε ένοπλες οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων της Χεζμπολάχ, των Χούθι της Υεμένης και των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ.

«Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα της απελπισίας του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) και διαδοχικών αποτυχιών. Αυτό σύντομα θα αντιμετωπιστεί με μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης και θα γίνουμε μάρτυρες της καταστροφής αυτού του αιμοδιψούς και εγκληματικού καθεστώτος», τόνισε ο Σαλαμί στο μήνυμά του προς τον Νασράλα.

«Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει το τίμημα»

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική του δράση κατά της Χεζμπολάχ, παρόλο που η νέα φάση μαχών περιλαμβάνει σημαντικούς κινδύνους», δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ.

«Στη νέα φάση του πολέμου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και σημαντικοί κίνδυνοι. Η Χεζμπολάχ νιώθει ότι είναι υπό διωγμό και η ακολουθία στρατιωτικών ενεργειών θα συνεχιστεί», ανακοίνωσε ο Γκάλαντ.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων των βόρειων κοινοτήτων του Ισραήλ στα σπίτια τους. Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου