Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Απίστευτο: Ο "γαλάζιος" περιφερειάρχης Ηπείρου δίνει 37.200 ευρώ για να κλείνει κάποιος τα φώτα και τα παράθυρα

 

Μία απίστευση είδηση για την Περιφέρεια Ηπείρου και τον "γαλάζιο" Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη δημοσίευσε τοπικό site, η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο λόγος για το typos-i, σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια θα πληρώσει 37.200 ευρώ για δύο χρόνια προκειμένου κάποιος να ελέγχει εάν είναι κλειστά τα φωτά, τα κλιματιστικά και τα παράθυρα του κτιρίου!

Remaining Time 0:00
 

"Το ποσό των 37.200 ευρώ θα διαθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη η Περιφέρεια Ηπείρου για να παρακολουθεί τα της εξοικονόμησης ενέργειας στο διοικητήριο για δύο χρόνια –από τον Νοέμβριο του 2024 έως τον Νοέμβριο του 2026" αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, διευκρινίζοντας ότι η σχετική πίστωση εγκρίθηκε προχθές κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής.

Τι ακριβώς θα αφορά όμως αυτή η παροχή υπηρεσιών; διερωτάται το δημοσίευμα και εξηγεί αμέσως μετά:

"Καταρχάς αυτή η παροχή υπηρεσιών προκύπτει από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2022 που αφορά "μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από φορείς του Δημοσίου Τομέα".

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει κρίνει ότι χρειάζεται εξωτερικό συνεργάτη για να καλύψει τα της ΚΥΑ. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, υπάρχει "ανάγκη ελέγχου των κλιματιστικών μονάδων του κτιρίου που τυχόν έχουν μείνει ανοιχτά από την πρωινή βάρδια των εργαζομένων ή από τις απογευματινές συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, το κλείσιμο των παραθύρων, τα φώτα στις αίθουσες συνεδριάσεων και σε τυχόν γραφεία, WC"…

"Δεν έχουμε το κατάλληλο προσωπικό" ήταν η απάντηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη σε δηκτικό σχόλιο της περιφερειακής συμβούλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τίνας Ζέκα. Αρχικά, ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε ότι το ποσό αυτό αφορά και τη συντήρηση των κλιματιστικών –κάτι που δεν προκύπτει από καμία εισήγηση, ενώ και ο ίδιος δεν επέμεινε μετά από σχετική παρατήρηση".

Μάλιστα, το τοπικό site υπογραμμίζει ότι τον έλεγχο των φώτων και των κλιματιστικών στον Δήμο Ιωαννιτών, για παράδειγμα, έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι υπάλληλοι. Σε κάθε κτίριο έχει οριστεί ένας υπάλληλος ως ενεργειακός υπεύθυνος.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Ηπείρου ακολουθεί τον δρόμο του εξωτερικού συνεργάτη για τις υπηρεσίες αυτές. Όπως προκύπτει από τη "Διαύγεια", οι υπηρεσίες αυτές το προηγούμενο διάστημα είχαν ανατεθεί στον αναπτυξιακό οργανισμό "Ήπειρος", έναν οργανισμό που η Περιφέρεια Ηπείρου προσπαθεί να στηρίξει" καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: typos-i.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου