Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Ανακοίνωση-απάντηση για τις καταγγελίες περί πλαστών ποινικών μητρώων

 


Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κύκλωμα που εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά ποινικών μητρώων εξέδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η κ. Αδειλίνη επισημαίνει ότι έχει ήδη παραγγείλει στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών τη διερεύνηση των καταγγελιών που περιήλθαν σ’ αυτήν, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση του συστήματος

έκδοσης ποινικών μητρώων σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Εισαγγελιας του Άρειου Πάγου:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αδράνεια των εισαγγελικών αρχών ως προς τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών που αφορούν στην έκδοση ανακριβών ποινικών μητρώων αλλά και στον έλεγχο του όλου συστήματος έκδοσης ποινικών μητρώων, επισημαίνεται ότι:

  1. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως άλλωστε κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις ενεργεί, έχει ήδη παραγγείλει τη διερεύνηση των καταγγελιών που περιήλθαν σ’ αυτήν, στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.
  2. Περαιτέρω διερευνάται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το όλο σύστημα έκδοσης ποινικών μητρώων, προς το σκοπό του ελέγχου της αξιοπιστίας των εκδιδομένων αντιγράφων και της τυχόν ανάγκης λήψης περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση αυτής».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου