Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς η Μοσάντ του Ισραήλ φύτεψε τα εκρηκτικά στους βομβητές της Χεζμπολάχ – Πού οδηγεί η επίθεση

 


Η Χεζμπολάχ ορκίστηκε εκδίκηση και ο κόσμος όλος περιμένει. Ποια θα είναι η απάντησή της στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχθηκε με την ταυτόχρονη έκρηξη χιλιάδων βομβητών που χρησιμοποιούσαν οι μαχητές της;

Αν και το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη – ούτε και αναμένεται να το κάνει – δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ότι η επίθεση οργανώθηκε από τη Μοσάντ.

Η Χεζμπολάχ είχε προμηθευτεί 5.000 βομβητές, προκειμένου τα μέλη της να μην επικοινωνούν με τηλέφωνο. Ήταν μοντέλο της ταϊβανέζικης εταιρείας Gold Apollo, η οποία όμως υποστηρίζει ότι δεν τους κατασκεύασε η ίδια, αλλά μία ουγγρική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται στη Βουδαπέστη. Όπου και εάν κατασκευάστηκαν το μόνο βέβαιο είναι πως πριν φτάσουν στον Λίβανο, είχε «φυτευτεί» στις συσκευές εκρηκτικό υλικό.

Η ταπεινωτική για τη λιβανέζικη οργάνωση επίθεση άφησε πίσω της τουλάχιστον 12 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά, και πάνω από 2.700 τραυματίες. Ορισμένα θύματα έχουν τυφλωθεί, ενώ άλλα ακρωτηριάστηκαν. Αύριο ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, θα απευθύνει διάγγελμα. Συνεχής ενημέρωση.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου