Η απάντηση των αρχών του Παναμά στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο του Mega, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του Qatar gate είχε αναφερθεί πως οι αρχές του Κατάρ είχαν καταθέσει 30 εκατ. ευρώ σε τράπεζα του Παναμά για τα μέλη της οικογένειας της Εύας Καϊλή.
Ο δικηγόρος της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε υποστηρίξει πως τα παραπάνω δεν ευσταθούν και ότι θα αποδειχτεί πως πρόκειται για ψεύδη.
Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος είχε στείλει ερώτημα προς τις αρχές του Παναμά και σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA, οι αρχές απάντησαν πως δεν υπάρχουν λογαριασμοί της Εύας Καϊλή στον Παναμά.
Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της
Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή αντέδρασε στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι η ευρωβουλευτής ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τη βαλίτσα στο σπίτι της.
«Η κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφό της διαμέρισμα, παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, το οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της Le soir», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων του Mega, η Εύα Καϊλή σε μεταγενέστερη κατάθεσή της φέρεται να είπε ότι ο Παντσέρι μάλλον εκμεταλλεύτηκε τη βουλευτική της ασυλία και «έκρυβε» τις βαλίτσες με τα μετρητά στο σπίτι της.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Βέλγοι ψάχνουν όλα τα μηνύματα που υπάρχουν στα κινητά της κ. Καϊλή και του συζύγου της και ρωτούν για τα πρόσωπα που συναναστράφηκαν.
Η έρευνα εστιάζει στις νέες καταθέσεις που θα κάνει ο Αντόνιο Παντσέρι, τι άλλα ονόματα θα δώσει πάντα στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει με τις βελγικές Αρχές.
Επισημαίνεται ότι μεγάλη σημασία έχει ποιους θα «δώσει» ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής στο Κατάρ, καθώς η πλευρά του ισχυρίζεται ότι δεν ήταν αυτός ο εγκέφαλος αλλά ο μεσάζων.
Εν ολίγοις η ενεργητική δωροδοκία, αυτός δηλαδή που «λαδώνει», ήταν ο πελάτης του, το Κατάρ, και η παθητική δωροδοκία, αυτοί που λαδώθηκαν, ήταν ευρωβουλευτές, με τον ίδιο να έχει τον ρόλο του μεσάζοντα.
enikos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου