Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Ταϊλάνδη: Με κυάνιο δηλητηριάστηκαν οι 6 νεκροί σε ξενοδοχείο της Μπανγκόκ – Το κίνητρο του εγκλήματος

 


Σε δηλητηρίαση με κυάνιο αποδίδεται ο θάνατος των έξι ανθρώπων, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σε δωμάτιο ξενοδοχείου της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εκτιμάται ότι ένα από τα έξι θύματα διέπραξε τους φόνους με τη χρήση κυανίου, βάζοντας τέλος και στην ίδια του τη ζωή.

Κατά τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε κυάνιο σε φλιτζάνια και τσαγιέρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, στο οποίο βρίσκονταν οι νεκροί. Όμως διεξάγονται περαιτέρω εξετάσεις για να προσδιοριστεί η «ένταση» της θανατηφόρας χημικής ουσίας και να αποκλειστούν άλλες τοξίνες.

Τα χείλη και τα νύχια των θυμάτων είχαν γίνει σκούρα μοβ υποδηλώνοντας έλλειψη οξυγόνου, ενώ τα εσωτερικά τους όργανα έγιναν «κόκκινα του αίματος», που είναι ένα άλλο σημάδι δηλητηρίασης από κυάνιο, δήλωσε ο καθηγητής Kornkiat Vongpaisarnsin του Τμήματος Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Chulalongkorn.

Ο γιατρός Chanchai Sittipunt, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, δήλωσε ότι πρέπει ακόμη να μάθουν πόση ποσότητα κυανίου υπήρχε στο αίμα των νεκρών.

«Αλλά από αυτά που έχουμε εντοπίσει – από την παρατήρηση, από τον έλεγχο των εσωτερικών οργάνων, από τη διαπίστωση κυανίου στο αίμα κατά τη διάρκεια του διαγνωστικού ελέγχου – δεν υπάρχει άλλη αιτία που θα μπορούσε να είναι ο παράγοντας που θα προκαλούσε το θάνατό τους, εκτός από το κυάνιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Οι νεκροί εντοπίστηκαν από οικονόμους στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης αργά το βράδυ της Τρίτης.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μέχρι τότε ήταν νεκροί από 12 έως 24 ώρες. Το μυστήριο γύρω από τη σοκαριστική ανακάλυψη έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς.

Το κίνητρο του εγκλήματος

Σε ό,τι αφορά το κίνητρο του εγκλήματος, πιστεύεται ότι συνδέεται με χρέη ύψους χιλιάδων ευρώ σε σχέση με μια επένδυση, όπως προέκυψε από μαρτυρίες συγγενών.

Οι σοροί των έξι ανθρώπων (τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες, ηλικίας μεταξύ 37 και 56 ετών), βρέθηκαν χθες, Τρίτη, σε σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Κανείς εξ αυτών δεν είχε δώσει σημάδια ζωής από το απόγευμα της Δευτέρας.

Τέσσερις από τους νεκρούς ήταν Βιετναμέζοι και οι δύο άλλοι είχαν αμερικανική υπηκοότητα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου