Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Πυρκαγιές: Ζημιές σε σπίτια στη Θέρμη Θεσσαλονίκης – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κέα


Κοντά σε σπίτια έφτασε η φωτιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα στις περιοχές Πλαγιαρίου και Τριλόφου του δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Σε συνέντευξή Τύπου, ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η εικόνα στο συγκεκριμένο μέτωπο είναι καλύτερη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες. Όπως τόνισε, πρόκειται για την 3η πυρκαγιά στην ίδια περιοχή τις τελευταίες ημέρες.


Ανέφερε επιπλέον ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μικτή ζώνη με υψηλή επικινδυνότητα, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Όπως τόνισε, η πυρκαγιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές.

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος και 19 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν επίσης 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής σημείωσε ότι οι δυνάμεις του σώματος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα και μία ακόμη πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής της Θέρμης Θεσσαλονίκης προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ εκκενώθηκε και ένα ξενοδοχείο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί προληπτικά στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κέα

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στην Κέα, αυτή τη στιγμή είναι χωρίς ενεργό μέτωπο.

Ο κ. Βαθρακογιάννης σημείωσε ότι επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με δασοκομαντος που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος από την Αθήνα, ενώ επιπλέον κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος.

Νωρίτερα, μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι των περιοχών Καστελάκια και Κούνδουρος κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Ποίσσες.

48 πυρκαγιές από το πρωί – Οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα

Ο κ. Βαθρακογιάννης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη ημέρα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όπως τόνισε, εκδηλώθηκαν 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές από το πρωί, οι 44 από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή 4 πυρκαγιές.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, αυξάνουν επικίνδυνα την έναρξη των πυρκαγιών. Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη» επεσήμανε.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου