Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Σφοδρές διακομματικές αντιδράσεις για την επίθεση Πολάκη σε Συρεγγέλα

 


Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της Μ. Συρεγγέλα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής το βράδυ της Δευτέρας. Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαίωσαν την «συγγνώμη» του Στέφανου Κασσελάκη προς την γραμματέα της ΝΔ, μετά απ’ όσα συνέβησαν.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή όσα δήλωσε ο Π. Πολάκης σχετικά με το ότι υπήρξε απόφαση για διακοπή συνταγογράφησης και πρόσβασης των ανασφάλιστων σε δημόσιες δομές υγείας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ζήτησε τη διαγραφή του Π. Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πηγές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισαν υποκριτική την συγγνώμη του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Συγγνώμη στη Συρεγγέλα- Τι ζήτησε ο Κασσελάκης

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε μια ιδιωτική συνομιλία με την Μ. Συρεγγέλα μετά το περιστατικό. Από την πλευρά της η γραμματέας της ΝΔ, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το τηλεφώνημα και τη στάση του. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Στ. Κασσελάκης ζήτησε με τον θεσμικό της ρόλο να υπενθυμίσει στον κ. Μητσοτάκη πως ακόμη αναμένει και ο ίδιος μια συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη και το ομοφοβικό παραλήρημα εναντίον του από τον Απρίλιο. «Όταν δε γνώριζε αν έπρεπε να βάλει το άρθρο «ο» ή «η» πριν από το όνομα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σε αντίθεση, σχολιάζουν οι πηγές ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κασσελάκη σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε σιωπήσει επιδεικτικά σε πολλαπλάσιας έντασης επίθεση. Η κ. Συρεγγέλα σημείωσε όμως πως είναι διαφορετικό όταν αφορά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και διαφορετικό όταν πρόκειται για έναν βουλευτή από την περιφέρεια, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά πως δεν γίνεται να διαχωρίζονται οι βουλευτές και την κυρία Συρεγγέλα να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στο κ. Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για αποσπασματικές διαρροές από την ιδιωτική συνομιλία Κασσελάκη-Συρεγγέλα.

Μ. Συρεγγέλα: Να υψώσουμε φωνή απέναντι στο «βούλωσ’ το»

Σε ανάρτησή της νωρίτερα σήμερα η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, κάλεσε τις συναδέλφισσές της στην Βουλή να υψώσουν μαζί τη φωνή τους απέναντι στο «βούλωσ’ το».

«Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Όμως οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία», έγραψε η Μ. Συρεγγέλα.

Και κατέληξε: «Ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους».

Στην διαγραφή Πολάκη επέμεινε και η Μαρία Συρεγγέλα με δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουλής, τονίζοντας πως «μια συγγνώμη για να είναι ειλικρινής πρέπει να είναι έμπρακτη».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η ίδια, «σε κάθε περίπτωση όμως δεν με φοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί ενός πολιτικού».

Μάλιστα, σημείωσε πως για να είναι ειλικρινής η συγγνώμη του Στέφανου Κασσελάκη θα έπρεπε να είναι «έμπρακτη», δηλαδή «περιμέναμε την διαγραφή του κυρίου Πολάκη», εξήγησε. Επιπλέον, κάλεσε όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων να καταδικάσουν την επίθεση που δέχτηκε.

Π. Μαρινάκης: Ζητά τη διαγραφή Πολάκη

Τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ο οποίος μιλώντας στο MEGA ζήτησε τη διαγραφή «τώρα» του κ. Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Πολάκης είπε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά μιας πολιτικής αντιπάλου, μιας γυναίκας, ενός ανθρώπου που τυχαίνει να είναι σε ένα άλλο κόμμα. Πρόκειται για χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ακραία κόμματα και επειδή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ ευαίσθητος σε διαγραφές υπουργών, ζητάμε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση και να διαγράψει τον Πολάκη» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ν. Κεραμέως: Ως εδώ η αθλιότητα του Παύλου Πολάκη

Για μισογυνισμό και αθλιότητες κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως μετά το περιστατικό που συνέβη σε τηλεοπτική εκπομπή ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και την γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

«Ως εδώ η αθλιότητα του Παύλου Πολάκη, η Μαρία Συρεγγέλα και καμία Μαρία δεν θα το «βουλώσει» ούτε θα «πάει να κάνει καμία δουλειά»», σχολιάζει η υπουργός Εργασίας, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισημαίνει, «οι ύβρεις και ο μισογυνισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Ελπίζω κ. Κασσελάκη ότι δεν έχουν θέση ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αδ. Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ που «μάχεται κατά του σεξισμού»

Στο περιστατικό αντέδρασε και ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας: ««Βούλωσε το και άντε να κάνεις καμμία δουλειά…» ο Παύλος Πολάκης χθες στο ATTICA TV προς την Μαρία Συρεγγέλα ο Σύριζα που «μάχεται κατά του σεξισμού»….αγενής, βάρβαρος, φαλλοκράτης αλλά … «προοδευτικός…» επί της ουσίας έλεγε και ψέματα δεν έχουμε κόψει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις Δημόσιες Δομές και τα χθεσινά περιστατικά οφείλονται σε τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ που ήδη λύνεται».

Λ. Μενδώνη: Κανένας Πολάκης δεν έχει δικαίωμα να εντέλει καμία Μαρία «να το βουλώσει»

Κανένας Πολάκης δεν έχει δικαίωμα να εντέλει καμία Μαρία «να το βουλώσει» ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε δήλωσή της εκφράζοντας την αγανάκτησή της για την άνευ προηγουμένου επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Πυρά» εντός του ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη

Το επεισόδιο προκάλεσε αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη να αποδοκιμάζουν την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

Ειδικότερα, σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Χρήστος Σπίρτζης αντιτάχθηκαν στην στάση Πολάκη.

Ο Δ. Τεμπονέρας χαρακτήρισε άστοχη της διατύπωση Πολάκη, κάνοντας λόγο για «γλωσσικό ολίσθημα». Εστίασε, ωστόσο, στο υγειονομικό θέμα που συζητείτο εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναιρέσει αυτό που έκανε πράξη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία».

«Καλά έκανε» και ζήτησε συγγνώμη ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης. «Το θέμα είναι όταν ανέχεσαι τέτοιου είδους συμπεριφορές και διαπαιδαγωγείς ένα μέρος των μελών σου, τότε πηγαίνουμε σε διαφορετικές λογικές στο πλαίσιο λειτουργίας των δημοκρατικών κομμάτων», σημείωσε.

«Όλο αυτό που βιώνουμε με ομάδες θερμοκέφαλων μέσα στα κόμματα – και στο εσωτερικό των κομμάτων αλλά και στις δημόσες εκφράσεις τους – πρέπει κάποια στιγμή να πάρει ένα τέλος», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου