Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Πρίγκιπας Χάρι: Έντονη φημολογία ότι θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα – Τι είπε ο βασιλιάς Κάρολος

 


Τους τελευταίους μήνες με τη μάχη που δίνουν με τον καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει έλλειψη εργαζόμενων μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Αυτό οδήγησε σε μία έντονη φημολογία ότι ο πρίγκιπας Χάρι επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντά του.

Συγκεκριμένα, είχαν κυκλοφορήσει αναφορές ότι ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος είχε μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, θα ήταν πρόθυμος να επιστρέψει προσωρινά στα καθήκοντά του, όσο ο βασιλιάς είναι άρρωστος.

Πηγές ανέφεραν ότι ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά δεν θα μπορούσε να αναλάβει κάποιον επίσημο ρόλο, ενώ το πρόβλημα υγείας του βασιλιά Καρόλου δεν έχει αλλάξει τη συμφωνία που έγινε το 2020, όταν ο πρίγκιπας Χάρι εγκατέλειψε τα βασιλικά καθήκοντα του για να ζήσει στις ΗΠΑ.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει γίνει συχνά στόχος του πρίγκιπα Χάρι. Στην σειρά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Netflix, ο δούκας του Σάσσεξ κατηγόρησε τον πατέρα του ότι είπε ψέματα κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνάντησης. Μάλιστα στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Spare», ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο πατέρας του έβαλε τα δικά του συμφέροντα πάνω από τα δικά του.

Παρά τις δημόσιες επιθέσεις ο βασιλιάς Κάρολος έμεινε σιωπηλός και δεν τοποθετήθηκε δημόσια. Ωστόσο πέρσι κατά την διάρκεια μίας εκδήλωσης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στα καθήκοντα του ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο Βρετανός μονάρχης είχε επισκεφθεί πανεπιστήμιο στο ανατολικό Λονδίνο για την 125η επέτειό του. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Κάρολος πήγε να χαιρετήσει μερικούς φοιτητές και άλλους επισκέπτες.

Την ώρα που του έσφιγγε το χέρι, ένας άνδρας φώναξε: “Ο Κάρολος δεν είναι εδώ: «Φέρτε πίσω τον Χάρι, παρακαλώ, μπορείτε να τον φέρετε πίσω, κύριε;». Ο βασιλιάς φάνηκε να μην ακούει στην αρχή για ποιον μιλούσε ο άνδρας και τον ρώτησε: «Ποιον;» Ο άντρας απάντησε: «Τον Χάρι, τον γιο σας». Τότε ο Βρετανός μονάρχης απάντησε: «Αυτό θα ήταν ωραίο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, από τότε που έγινε γνωστή διάγνωση του βασιλιά Καρόλου ο πρίγκιπας Χάρι και ο πατέρας του φέρονται να είχαν αρκετές «ζεστές» επικοινωνίες.
Μια βασιλική πηγή δήλωσε επίσης στην εφημερίδα ότι ο βασιλιάς Κάρολος, 75 ετών, επιθυμεί να συμφιλιωθεί και να βλέπει περισσότερο τον γιο του και πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα ωφελήσει τη μοναρχία.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου