Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διαφωνεί με την πρόταση της Αιγύπτου για 48ωρη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

 


Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαφωνεί με την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός που προβλέπει 48ωρη εκεχειρία με αντάλλαγμα την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης υποστήριξαν την πρόταση για τη συμφωνία ομήρων. Ωστόσο, η αντίθεση του Νετανιάχου είχε ως αποτέλεσμα να μην τεθεί σε ψηφοφορία.

Η Χαμάς είπε επίσης ότι δεν ήταν υπέρ της συμφωνίας, λέγοντας ότι θα συμφωνούσε μόνο με προτάσεις που αφορούν την πλήρη κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι είπε ότι η Αίγυπτος πρότεινε μια αρχική διήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για την ανταλλαγή τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς με ορισμένους Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε ότι σύμφωνα με την πρόταση της χώρας του, οι συνομιλίες θα πρέπει να επαναληφθούν εντός 10 ημερών από την εφαρμογή της προσωρινής εκεχειρίας προκειμένου να συζητηθεί η επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο μαζί με τον Αλγερινό Πρόεδρο Abdelmadjid Tebboune, ο Σίσι  αποκάλυψε την πρόταση της Αιγύπτου καθώς σήμερα αναμένεται η συνάντηση εκπροσώπων του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Κατάρ στην Ντόχα για να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για εκεχειρία.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου