Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Λεωφόρος Βουλιαγμένης: «Τα παιδιά έκαναν εμετό έξω από το κλαμπ, δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους» λέει αυτόπτης μάρτυρας

 


Σε εφιάλτη μετατράπηκε η διασκέδαση για μαθητές διάφορων Λυκείων της Αττικής, που συμμετείχαν σε χοροεσπερίδα σχολείου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κλαμπ στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς κατέληξαν σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο, έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ήταν περίπου 01:50 τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10), όταν ειδοποιήθηκαν πάρα πολλοί γονείς, ότι αρκετά παιδιά είχαν λιποθυμήσει, αφού αισθάνθηκαν αρχικά αδιαθεσία, έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ, όπως κατήγγειλε στο enikos.gr συγγενής μαθήτριας που παρευρέθηκε στο εφηβικό πάρτι. «Σέρβιραν ποτά-μπόμπες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο, επικρατούσε ο απόλυτος πανικός, με αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, που περνούσε τυχαία έξω από το γνωστό κλαμπ, να επισημαίνει στο enikos.gr, πως σάστισε από το θέαμα. «Παρατήρησα αρχικά μία κοπέλα να κάνει εμετό, αλλά μετά κατάλαβα πως επρόκειτο για ομαδική κατάσταση. Πολλά από τα παιδιά ήταν ημιλιπόθυμα, σχεδόν δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου δίπλα στην είσοδο του μαγαζιού, υπήρχαν παιδιά σε δυάδες και τριάδες που φρόντιζαν κάποιον φίλο τους. Ακόμη και στο απέναντι πεζοδρόμιο υπήρχαν μαθητές καθισμένοι, κάποιοι έκαναν εμετό, άλλοι κρατούσαν το κεφάλι τους, και άλλοι ήταν ξαπλωμένοι. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση».

Χαρακτηριστικά είναι και τα σχόλια σε βίντεο που έχουν κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ορισμένοι χρήστες, που βρίσκονταν στο κλαμπ χθες το βράδυ, έγραψαν: «Δεν γίνεται να ξέφυγαν τόσο πολύ τα παιδιά, ώστε να είναι κυριολεκτικά λιώμα. Οι μισοί ήταν λιπόθυμοι από το πρώτο ποτό»«όλοι τάπα φύγανε», «οι μισοί ξερνάγανε στο πάτωμα, οι άλλοι λιώμα στον καναπέ», «να βλέπεις τον άλλον να σβήνει από τις 00:30 και μετά άλλα 15 άτομα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο μετέβησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και η αστυνομία, προκειμένου να μεταφέρουν 8 μαθητές στο νοσοκομείο, ενώ κάποιοι άλλοι, κάλεσαν τους γονείς τους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας νωρίτερα το μεσημέρι στο enikos.gr, ανέφερε πως συνολικά 5 παιδιά νοσηλεύονταν μέχρι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας, εκ των οποίων οι 4 ήταν σε κλινικές, ενώ μία 15χρονη μαθήτρια νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, για προληπτικούς λόγους, εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι 4 μαθητές πήραν εξιτήριο, ενώ θα παραμείνει για νοσηλεία η 15χρονη, η οποία έχει οδηγηθεί σε απλή κλίνη.

Σημειώνεται πως η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του υπευθύνου του κλαμπ. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι αυτή της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου