Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Τέλος από τη Μάντσεστερ Γ. ο Τεν Χαγκ

 


Ο Έρικ τεν Χαγκ απολύθηκε από τη θέση του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός ενημερώθηκε το πρωί ότι φεύγει από το Ολντ Τράφορντ μετά από 2,5 χρόνια, με τελευταίο παιχνίδι να αποδεικνύεται η ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ από τη Γουέστ Χαμ την Κυριακή.

Αυτό το αποτέλεσμα άφησε τον σύλλογο στη 14η θέση στον πίνακα, επτά βαθμούς μακριά από τις θέσεις των προκριματικών του Champions League, μετά από μόλις τρεις νίκες πρωταθλήματος σε 9 αγώνες και μόνο τέσσερις σε 14 σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο συμπατριώτης του Ολλανδού προπονητή, Ρουντ Φαν Νιστελρόι, ο οποίος προσλήφθηκε για να εργαστεί μαζί με τον Τεν Χαγκ, θα αναλάβει προσωρινά τη θέση, με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο να παραμένει στη θέση προς το παρόν.

Μια δήλωση επιβεβαίωσε την είδηση: «Ο Έρικ Τεν Χαγκ άφησε τη θέση του ως προπονητής της πρώτης ομάδας ανδρών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Έρικ διορίστηκε τον Απρίλιο του 2022 κι οδήγησε τον σύλλογο σε δύο εγχώρια τρόπαια, κατακτώντας το Carabao Cup το 2023 και το Κύπελλο Αγγλίας το 2024.

Είμαστε ευγνώμονες στον Έρικ για όλα όσα έκανε κατά τη διάρκεια του χρόνου του μαζί μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια».

Ο Τεν Χαγκ διατηρήθηκε ως προπονητής της Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι μετά από την όγδοη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, τη χαμηλότερη του συλλόγου από το 1990 και μια νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας επί της αντίπαλης Μάντσεστερ Σίτι.

Η Γιουνάιτεντ ενεργοποίησε την επιλογή επέκτασης ενός έτους στο συμβόλαιο του 54χρονου στις αρχές Ιουλίου. Η προηγούμενη συμφωνία του, την οποία υπέγραψε όταν διορίστηκε το 2022, επρόκειτο να λήξει το 2025.

Ωστόσο, άλλη μια εξαιρετικά απογοητευτική πορεία στην έναρξη της νέας σεζόν ώθησε τους βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων, όπως ο διευθύνων σύμβουλος Ομάρ Μπεράντα, ο αθλητικός διευθυντής Νταν Άσγουορθ και ο τεχνικός διευθυντής Τζέισον Γουίλκοξ, να προτείνουν μια αλλαγή.

Στην πρώτη σεζόν του στη Γιουνάιτεντ, ο Τεν Χαγκ την οδήγησε στην τρίτη θέση και τερμάτισε μια εξαετία χωρίς τρόπαιο κατακτώντας το Carabao Cup.

Πέρυσι, ωστόσο, η ομάδα δυσκολεύτηκε εντός κι εκτός Ευρώπης, αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων στο Champions League και προκρίθηκε μόνο στο Europa League φέτος, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου