Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Δυσφορία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γιάννη Μουζάλα


dusforia-stous-bouleutes-tou-suriza-gia-ton-gianni-mouzala

Μπορεί οι δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών περί δραχμής αλλά και η "ψυχοβγαλτική" β΄αξιολόγηση να μονοπωλούν τη δημοσιότητα, ωστόσο στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για άλλον "βαρούν τα ντέφια". 

Πρόκειται για τον Γιάννη Μουζάλα που οι χειρισμοί του ή πιο σωστά αυτά που δεν κάνει ,έχουν μεταβάλει την κυβερνητική παράταξη σε καζάνι που βράζει. 
Ούτως ή άλλως το προσφυγικό ήταν και είναι θέμα αιχμής για την κυβέρνηση καθώς οι κατατρεγμένοι αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές των βουλευτών της Αριστεράς.

Έτσι μετά τα έργα και τις ημέρες της Τασίας Χριστοδουλοπούλου όλοι ανέμεναν ότι ο άνθρωπος που αγαπά τα κασκόλ και τα φουλάρια θα έβγαζε εις πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε. 

Η εικόνα του «κατάλληλου» θρυμματίστηκε 

Διέθετε άλλωστε όλες τις απαραίτητες περγαμηνές για τη θέση αυτή. Ιδρυτικό μέλος των Γιατρών του Κόσμου, είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές στην Ασία και την Αφρική και εμφανίζονταν ως άριστος γνώστης των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες. 
«Έχω κλάψει αρκετές φορές. Πάντα όμως μόνος μου, το βράδυ στη σκηνή μου» έλεγε παλιότερα σε συνέντευξη του ο χειρουργός – μαιευτήρας αναφερόμενος στα όσα είδε και έζησε στις ανθρωπιστικές αποστολές που συμμετείχε.
Το έργο του δεν άφησε αδιάφορο ούτε τον Πρωθυπουργό ο οποίος στον ανασχηματισμό του περασμένου Νοεμβρίου τον αναβάθμισε σε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ωστόσο η εικόνα του «κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη θέση» γρήγορα «θρυμματίστηκε» και πρώην υποστηρικτές του έγιναν επικριτές του.
Στελέχη και βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης του καταλογίζουν ότι ο υπουργός ενδιαφέρεται περισσότερο για την προβολή του, παρά για τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Στην αρχή οι καταγγελίες του παραιτηθέντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Οδυσσέα Βουδούρη δεν έτυχαν  της απαραίτητης προσοχής. Βέβαια οι πιο υποψιασμένοι κράτησαν τότε στα υπόψιν τους την στάση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Βουλή που σαν επρόκειτο για προσωπική του υπόθεση δήλωνε «το θέμα δεν με αφορά».
Στην συνέχεια ωστόσο έγινε αντιληπτό ότι η πλειοψηφία των εξαγγελιών του είτε εμφάνιζε σημαντικότατες καθυστερήσεις, είτε δεν γίνονταν.
Τα παραδείγματα πολλά. Η εκκένωση της Ειδομένης αναγγέλθηκε πολλές φορές μέχρι τελικά να γίνει. Στο Ελληνικό αντίθετα οι πρόσφυγες παραμένουν. Μεγάλες οι καθυστερήσεις και για τα hot spot στα νησιά με τον υπουργό να αποδίδει ευθύνες σε τοπικούς βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και δημάρχους για το φιάσκο, μεγάλα τα προβλήματα και στις υπηρεσίες ασύλου. 
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να μιλήσουν για «παροιμιώδη ανικανότητα με μεγάλη αυταρέσκεια» που οδηγεί όμως σε ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου και τον σπρώχνει τελικά στην αγκαλιά της ακροδεξιάς.
Άλλοι του χρεώνουν ότι αποφεύγει να έρθει σε επαφή με βουλευτές με τελευταίο κρούσμα την άρνηση του να παρουσιαστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) που είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Βουλή.
«Κερασάκι στην τούρτα» αποτέλεσε η χθεσινή δήλωση του υπουργού με αφορμή το θάνατο μεταναστών στο hot spot στην Μυτιλήνη. 
Πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η δήλωση του, πρέπει να διερευνηθούν άμεσα οι αιτίες θανάτου, είναι ακόμα μια προσπάθεια του να αφήσει εκτός κάδρου ευθυνών τον εαυτό του για την δραματική κατάσταση που επικρατεί hot spot στα νησιά. 

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου