Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Του πήρε το αήττητο αλλά όχι την πρωτιά



Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στην Α1 επικρατώντας με 72-59 στο ΟΑΚΑ στο φινάλε της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ο «σεληνιασμένος» Κέι Σι Ρίβερς (26 πόντους), ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα στο δεύτερο μέρος, Κρις Σίνγκλετον (20 πόντους) έκριναν το ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων. Κομβικό σημείο στο παιχνίδι οι πολλές απουσίες του Ολυμπιακού (Λοτζέσκι και Γκριν δεν αγωνίστηκαν, ενώ ο Σπανούλης έπαιξε μόλις 9:38 κι αποχώρησε τραυματίας) που δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Πειραιά να έχει διάρκεια.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε σε δεύτερη σερί αναμέτρηση τον Ολυμπιακό, αυτή την φορά στο πρωτάθλημα, «έσπασε» το αήττητο του μεγάλου αντιπάλου του, αλλά στην ισοβαθμία οι Πειραιώτες έχουν το πάνω χέρι (είχαν νικήσει με +25 πόντους στο ματς του πρώτου γύρου) και φυσικά είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα play off.
Κορυφαίος των ηττημένων ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους, ενώ με 13 τελείωσε το ματς ο Κώστας Παπανικολάου.
Από ένα 10λεπτο είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο 20λεπτο. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο, όταν και πήρε διαφορά 8 πόντων, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε την «ολική επαναφορά» στο δεύτερο και με... οδηγό τον Κέι Σι Ρίβερς κατάφερε να ξεφύγει ακόμη και με +9 πόντους (31-22).
Με... όπλο την καλή του άμυνα και την αστοχία των «πρασίνων» από μακριά (με 0/6 τρίποντα ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι) ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τα ηνία του ματς στην αρχή και να γεμίσει με άγχος του γηπεδούχους. Με τον Παπανικολάου να είναι «ζεστός» και να πετυχαίνει 6 πόντους και τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι των «πρασίνων» (5 πόντους) η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να ξεφύγει με 15-7 και να κλείσει το ημίχρονο στο +8 (20-12).
Φαίνεται ότι ο Κέι Σι Ρίβερς «ζεσταίνεται» υπερβολικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Μετά την συγκλονιστική του εμφάνιση στο ντέρμπι κυπέλλου στο ΣΕΦ (27 πόντους) ο Αμερικανός με 16 πόντους στο πρώτο 20λεπτο εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο Παναθηναϊκός στην δεύτερη περίοδο.
Με 4/6 τρίποντα ο Ρίβερς έδωσε το έναυσμα για το σερί 11-0 των «πρασίνων» και με το επιμέρους 17-2 οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 31-22. Πέρασαν περίπου 6 λεπτά για να «συνδεθεί» με το αντίπαλο καλάθι ο Ολυμπιακός (Γκριν), ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι (απόντος και του Σπανούλη που τραυματίστηκε στο πρώτο 10λεπτο) «έτρεξαν» σερί 6-0 και το ημίχρονο έκλεισε με τους «πράσινους» στο +3 (31-28).
Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός «πατούσε» καλύτερα στο παρκέ και με τους Γκριν, Παπανικολάου να «πυροβολούν» οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει. Με «μεγάλα» καλάθια του Σίνγκλετον, όμως, η ομάδα του Πασκουάλ κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίδο προηγούμενη με 48-45.
Ο Σίνγκλετον ανέλαβε δράση και στην τελευταία περίοδο και με βοήθειες από τους Τζέιμς, Ρίβερς έδωσαν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να «εκτοξεύσει» τη διαφορά στο +17 (63-47) και προς στιγμή να πιστέψουν οι οπαδοί του στη μεγάλη ανατροπή. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν σωστά και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στο θαύμα... 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου