Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Στροφή 180 μοιρών των ΗΠΑ: Δεν ζητούν πλέον απομάκρυνση του Ασαντ


strofi-180-moirwn-twn-ipa-den-zitoun-pleon-apomakrunsi-tou-asant

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης η αμερικανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Συρία και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, αλλά και αντιδράσεις στην Ουάσιγκτον και την Ευρώπη.
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν επικεντρώνει πλέον την πολιτική της στην απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ από την εξουσία.

“Δεν είναι πλέον προτεραιότητά μας να σταθούμε σε αυτό και να επικεντρωθούμε στην απομάκρυνση του Ασαντ” είπε η Νίκι Χάλει σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη και πρόσθεσε: “Προτεραιότητά μας είναι να δούμε πως μπορούμε να τακτοποιηθούν τα πράγματα και με ποιον θέλουμε να συνεργαστούμε προκειμένου να κάνουμε την διαφορά για τον λαό της Συρίας”. “Δεν μπορούμε απαραίτητα να επικεντρωθούμε στον Ασαντ με τον τρόπο που το είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση” πρόσθεσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα.
Σημειώνεται ότι η απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία, ήταν ένας από τους όρους που έχουν θέσει σημαντικοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η Τουρκία και η Γαλλία. 

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου