Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Επιλεκτική και με μεγάλα κενά η εξεταστική για την Υγεία


me-kofti-sto-2014-i-eksetastiki-gia-tin-ugeia

Επιλεκτική και με κενά είναι η πρόταση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και στην Υγεία που κατατέθηκε και που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός. Λίγες ώρες μετά τις νέες επιπλοκές με την διαπραγμάτευση η κυβέρνηση κατέθεσε όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει τη πρόταση της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία.

Η εξεταστική αφορά μια μακρά περίοδο που ξεκινά από 1997 (διακυβέρνηση της χώρας επί Κώστα Σημίτη) και καταλήγει το 2014. Όπως ήταν αναμενόμενο εξαιρούνται τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης επί Ξανθού-Πολάκη γεγονός που θα προκαλέσει ισχυρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση. Αφήνουν πίσω την περίοδο 1993-1996 που γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ήταν ο τότε γενικός γραμματέας, τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σήμερα υπουργός της κυβέρνησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.  
Αντίθετα με την επιλογή 1997 – 2014, στο «κάδρο» μπαίνουν πρόσωπα όπως ο νυν Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος ως υπουργός Υγείας το 2006-2007, ο νυν Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης την περίοδο 2004-2006, καθώς και πρόσωπα στα οποία έχει ήδη επιτεθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός όπως οι βουλευτές της ΝΔ Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.
Την πρόταση υπογράφει και ο Αλέξης Τσίπρας ο Πάνος Καμμένος και σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου