Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Γεννηματά: Οι εκλογές είναι η λύση για τη χώρα - ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ


arxizei-to-sunedrio-tis-disu-gia-to-megalo-restart-tis-kentroaristeras

Τον «όλον ΠΑΣΟΚ» - εκτός του τμήματος εκείνου που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ- μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις και κινήσεις που δημιούργησαν, σε πείσμα των δυσκολιών, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη προσήλθαν στο ΣΕΦ στο τριήμερο συνέδριο με στόχο το μεγάλο restart για την Κεντροαριστερά και το μεσαίο χώρο.

Λεπτό προς λεπτό ομιλίες και στιγμιότυπα 

Ομιλία Σημίτη

Η χώρα θα εξακολουθήσει να είναι σε στενωπό η έξοδος στο ξέφωτο δεν είναι νομοτελειακή. Η χώρα δεν περνά περιστασιακή δυσκολία προειδοποίησε ο Κώστας Σημίτης ενώ, κάλεσε για άμεση ενότητα όλων των δυνάμεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα υπηρετήσουν μια πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ο κ. Σημίτης στηλίτευσε τις παλινωδίες στο εγχείρημα του νέου ενιαίου φορέα και εκτίμησε ότι  «το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία για τη διαμόρφωση θέσεων και κυρίως συσπείρωσης, όσων θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει μια ενιαία ισχυρή μεταρρυθμιστική δύναμη στη χώρα. Μια τέτοια δύναμη είναι αναγκαία, αφού το 70% των πολιτών δηλώνει στις δημοσκοπήσεις ότι η πορεία της χώρας ακολουθεί λάθος κατεύθυνση».
« Εδώ και τώρα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα μας να προσδιορίσουμε το μέλλον μας . Να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν προοπτική για την χώρα» τόνισε 
Ασκώντας δριμεία κριτική για τη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο κ. Σημίτης αμφισβήτησε την αισιοδοξία του κυβερνητικού επιτελείου για την έξοδο στις αγορές: «Πρόκειται για μια ελπίδα, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί. Τα γνωστά προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν έντονα. Με άλλα λόγια, η χώρα θα βρίσκεται σε στενωπό και τα προσεχή χρόνια. Η πρόσβασή μας στο ξέφωτο δεν είναι νομοτελειακή. Απαιτεί σχέδιο, προσπάθεια, κυρίως όμως απαιτεί ευθύνη - από την κυβέρνηση και από τα κόμματα. Στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, ο κάθε φορέας πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο κ. Σημίτης.
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 (για μια περίοδο δηλαδή που εκτείνεται μετά το τέλος του μνημονίου) συνεπάγεται ανυπέρβλητες δυσκολίες για τους πολίτες κι ένα δυσμενές πλαίσιο για την προσπάθεια της ανάπτυξης. Το ίδιο και η υπόδειξη του Eurogroup για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2% από το 2022 ως το 2060, επίσης συνεπάγεται δυσκολίες για την εμπέδωση συνθηκών ανάπτυξης. «Η χώρα μας θα συνεχίσει να σέρνεται» σημείωσε.
Για το χρέος, ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι πρόκειται να συζητηθεί ουσιαστικά μετά το τέλος του Μνημονίου τον Ιούλιο του 2018 και η σχετική διευθέτηση πρέπει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αποταμιευτών. «Χωρίς επάνοδο της εμπιστοσύνης, η κρίση θα συνεχίζεται. Πώς όμως θα επανέλθει η εμπιστοσύνη, όταν επικρατεί στη διεθνή κοινότητα η εντύπωση ότι η Ελλάδα, είτε αμφισβητεί τα συμφωνηθέντα, είτε καθυστερεί την εκτέλεσή τους;» επισήμανε ο κ. Σημίτης, συμπληρώνοντας ότι από την απόφαση του Εurogroup προκύπτει, πως οι Ευρωπαίοι επιφυλάσσονται να δεσμευθούν στα πιο σοβαρά θέματα.
«Η παρατεινόμενη επί μήνες τώρα συζήτηση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η οργάνωση ενός ευρύτερου σχήματος, δείχνει στους πολίτες ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν αντιληφθεί την επιταγή των καιρών. Το κύριο θέμα είναι η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς συζητήσεις για το ποιος προσχώρησε σε ποιόν, για το ποιος δικαιούται και ποιος δεν δικαιούται να επικαλείται το παρελθόν. Νέα κόμματα δεν προέρχονται από το μηδέν. Χτίζονται σε προσπάθειες και απόψεις που υπάρχουν ήδη. Αλλά η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την επικρατούσα αίσθηση ότι επιβάλλεται αλλαγή, μια νέα προσπάθεια απελευθερωμένη από δεσμεύσεις του παρελθόντος. Εδώ και τώρα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημά μας. Να προσδιορίσουμε το μέλλον σε αντιπαράθεση με το σήμερα και το παρελθόν. Να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να υπάρξει προοπτική για τη χώρα στο σύγχρονο κόσμο» ανέφερε ο κ. Σημίτης και συνέχισε:
«Η ελληνική κοινωνία και πολιτική ζωή έχουν ανάγκη από μια δύναμη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης που μάχεται τη συντηρητική στασιμότητα, τις χωρίς σχέση με την πραγματικότητα ιδεολογικές φαντασιώσεις μιας αυτοαποκαλούμενης αριστεράς και την εθνικολαϊκιστική νοοτροπία και πολιτική που στοχεύει αποκλειστικά στην παραμονή και εκμετάλλευση της εξουσίας. Η χώρα έχει την ανάγκη να πληροφορηθεί την αλήθεια, τους εφικτούς δρόμους ανάπτυξης, τις υπάρχουσες ή αναμενόμενες αντιδράσεις, τα εμπόδια, τις δυνατότητες επιλογών, να αισθανθεί ότι υπάρχει ρεύμα με γνώση και δύναμη για να ανατρέψει την χωρίς τέλος πορεία στα όρια της ύφεσης με άγνωστη κατάληξη. Πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αν πραγματικά το θελήσουμε. Να προσπαθήσουμε αποφασιστικά τώρα»

Φώφη: Έίμαστε εδώ για την νέα Αλλαγή 


Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της ανέφερε ότι τίποτα δεν σταμάτα την προσπάθεια για την αναγέννηση της παράταξης και καλωσόρισε ιδιαίτερα τον παριστάμενο πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη λέγοντας του « η παρουσία σας μας τιμά». 

Θερμή χειραψία Παπανδρέου στον Κώστα Σημίτη
Θερμή χειραψία Παπανδρέου στον Κώστα Σημίτη
 «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δυναμώνει ξανά»  ανέφερε η  κ. Γεννηματά και σημείωσε «εδώ χτυπάει η καρδιά των προοδευτικών πολιτών».
Το σύνθημα που προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα των συνέδρων ήταν « Είμαστε εδώ για την νέα Αλλαγή.
«Ξεκαθαρίζουμε την ταυτοτητά μας τους στόχους μας. Η ελληνική κοινωνία κουράστηκε να της γεμίζουν τα αυτά και να της αδειάζουν τις τσέπες» ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Διαμορφώνουμε τον ισχυρό πόλο της Κεντροαριστεράς μπορούμε να είμαστε και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα είπε η κ. Γεννηματά προσδιορίζοντας τα μέτωπα απέναντι στα οποία βρίσκεται η κεντροαριστερά.      

Η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από τις εκλογές  

Η κ. Γεννηματά απέκρουσε το «άνοιγμα» του Τσίπρα λέγοντας ότι πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη κυνισμού του.
«Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την  "κυβερνώσα Αριστερά", καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα. Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη της... αβύσσου. Ας μην ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στην χώρα των λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.  
 «Η  λύση για τη χώρα περνάει μέσα απο εκλογές» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εκλογές, που η αντιπολίτευση όμως δεν μπορεί να προκαλέσει. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και όποιος βλέπει μόνο την ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα, ουσιαστικά λέει στον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εφεδρεία».               
Επέκρινε όμως και την ΝΔ ότι σιωπά για τις ευθύνες της διακυβέρνησης το 2009 - 2007 και εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την χρήση του όρου «αλλαγή» και την  για την πρόσφατη αποστροφή του ότι η βία προέρχεται από την αριστερά θυμίζοντας του τη βία της ακροδεξιάς.  
«Χαρίζουμε στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο όσους πήγαν να βρουν στασίδι» σε όλους τους άλλους λέμε « γυρίστε στο σπίτι σας, γιατί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι το σπίτι κάθε προοδευτικού ανθρώπου».
Θέτουμε τις βάσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας αυτός είναι ο στόχος μας ανέφερε η κ. Γεννηματά. 
Η κ. Γεννηματά επισήμανε με ένταση την ανάγκη της ενότητας του χώρου « Ενότητα πάνω από όλα της δημοκρατικής παράταξης, δεν θα σκοτωθούμε ξανά μεταξύ μας συμμαχία εμπιστοσύνης» ανέφερε.
Εμπνεόμαστε από τον Ανδρέα την Μελίνα, του Γεννηματά του Κύρκο τον Παπαγιαννάκη, τους αγωνιστές της αριστεράς είπε και τόνισε ότι τρία πράγματα χρειάζονται: αγώνας, αγώνας, αγώνας.           

Μετά το συνέδριο τι     

Η κ. Γεννηματά είπε ότι μετά το συνέδριο τα κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν για τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων και το μεταβατικό διάστημα που απαιτείται να να φτάσουμε στον στόχο της της ενιαίας παράταξης. Πρότεινε η διαδικασία να έχει καταλήξει σε ιδρυτικό συνέδριο το Δεκέμβριο του  2017 αφού προηγηθεί εκλογή νέου επικεφαλής τον Οκτώβριο του 2017.    Πρότεινε επίσης την άμεση συγκρότηση Ανεξάρτητης Επιτροπής δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών, η οποία αναλαμβάνει την εποπτεία και εγγυάται την αξιοπιστία, την διαφάνεια και το αδιάβλητο της πορείας προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.Ως Επικεφαλής της Ανεξάρτητης αυτής Επιτροπής προσωπικοτήτων υψηλού κύρους κοινής αποδοχής αναλαμβάνει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκος Αλιβιζάτος. Επίσης πρότεινε δημιουργία Μητρώου του νέου φορέα με βάση τους πολίτες που προσήλθαν στην ψηφοφορία και όλους όσους άλλους το επιθυμούν,εκλογή Συνέδρων με βάση το νέο Μητρώο με διαφανείς διαδικασίες.

Η ομιλία Γ. Παπανδρέου 

Μέσα σε θερμά χειροκροτήματα και ιαχές « Παπανδρέου Παπανδρέου» άρχισε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου.
« Πάμε μαζί κάνουμε ένα βήμα μαζί» είπε και μίλησε για ιστορικό βηματισμό αν ο οδηγός είναι οι αξίες.  
«Είμαστε η μόνη πραγματική αριστερά που γνώρισε ο τόπος» είπε ο κ. Παπανδρέου κάνοντας αναφορά στις ιστορικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ ανάμεσά τους και στα όσα έγιναν το 2009 για να μην ζήσει η χώρα την τραγωδία της χρεοκοπίας.
Μιλώντας για το διάστημα εκείνο είπε « πονέσαμε από τις αποφάσεις μας αλλά πονέσαμε περισσότερο όταν οι θυσίες των εταίρων δεν έγιναν σεβαστές όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις σπατάλησαν για να μας πολεμήσουν». 
«Ενας είναι ο σκοπό μας να δώσουμε ελπίδα στη χώρα, σήμερα που στέρεψαν τα ψέμματα και κατέρρευσαν οι μύθοι»  σημείωσε ο κ. Παπανδρέου. 
Η μόνη ρεαλιστική και πατριωτική επιλογή ήταν η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης είπε αναφερόμενος στο πρώτο μνημόνιο.
Οσο κι αν μειωθεί το χρεός και αν επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του αν δεν αλλάξουμε ως χώρα πάλι μπροστά μας θα βρεθεί το χρέος είπε ο κ. Παπανδρέου.
 Απηύθυνε τις ευχές του στον Λουκά Παπαδήμο για ταχεία ανάρρωση αλλά και στον Σταύρο Θεοδωράκη τον οποίο προσκάλεσε να συμμετάσχει στο νέο εγχείρημα λέγοντας « Σταύρο σε θέλουμε συνοδοιπόρο».     
Την ώρα  που κάρφωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο μιλώντας για την επιλογή προσώπου για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2020  ακούστηκαν οι ιαχές «Παπανδρέου, Παπανδρέου».

Ομιλία Κ. Μητσοτάκη

Οι διαχωριστικές γραμμές ξεθωριάζουν στα χρόνια της κρίσης είπε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι κάποτε θα ήταν αδιανόητο ο αρχηγός της ΝΔ να απευθύνει ομιλία στο κόμμα που παραδοσιακά ήταν ο εχθρός. Ο κ. Μητσοτάκης απένειμε τα εύσημα στην Φώφη Γεννηματά προσωπικά για την συνεργασία τους στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.
«Προφανώς μας χωρίζουν αρκετά αλλά αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά»  είπε ο κ.Μητσοτάκης περιγράφοντας το πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.
«Προϋποθεση να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος» είπε μιλώντας για το κοινό χρέος να προστατευθούν οι αρμοί της δημοκρατίας.  
  Ο καθένας έχει τις μνήμες την ιστορία τους ηγέτες τις προτεραιότητες και τις παρακαταθήκες του αλλά έχουμε αποδείδει ότι τα κόμματά μας μπορούν να κάνουν την υπέρβασή μας. 
Η χώρα χρειάζεται μια δυνατή κεντροαριστερή έκφραση είναι στοιχείο προόδου και ισορροπίας του πολιτικού συστήματος. 
Τζανακόπουλος: 
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος στην παρέμβαση του είπε ότι το μνημόνιο άλλαξε το πολιτικό τοπίο και η ελληνική σοσιαλδημοκρατία υπέστη μεγάλες απώλειες.
«Η πολιτική ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ αποδόθηκαν από τον ελληνικό λαό. Η περίοδος ανακατατάξεων δεν είναι ατέρμονη» είπε.
Μίλησε για νέους συσχετισμούς και έθεσε ως ορόσημο το τέλος του προγράμματος και την έξοδο από τα μνημόνια για την δημιουργία του νέου πολιτικού τοπίου.
Η ομιλία του είχε περισσότερο αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.   

Νωρίτερα το ρεπορτάζ του TOC ανέφερε: 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γενημματά θα «ευτυχήσει» να απευθύνει την ομιλία της για το «αύριο» της παράταξης  έχοντας στο ακροατήριο τρεις πρώην προέδρους, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Την σημασία του εγχειρήματος για το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό   καταδεικνύει και η επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη να παραστεί και να μιλήσει ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει στο ΣΕΦ τον στενότερο συνεργάτη του και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Η παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη αυτονόητη, αφού το Ποτάμι βρέθηκε πολλές φορές σε τροχιά σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμπαράταξης αλλά « πρόσωπα και συνθήκες» δεν συνέβαλλαν στο να μετατραπεί η σύγκλιση σε συμπόρευση.
Μια συμπόρευση για την οποία ευελπιστεί ακόμη ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που αυτό τοποθετείται στην κεντροαριστερά και το κοινωνικό κέντρο.
Στελέχη και των δυο κομμάτων θεωρούν ότι δεν είναι αργά για να επιτευχθεί αυτή η συμπόρευση και προσβλέπουν το συνέδριο να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην Χαριλάου Τρικούπη εύχονται το Συνέδριο και ο δημόσιος διάλογος για το «νέο» που θα πυροδοτήσει να άρει τις επιφυλάξεις και τη διστακτικότητα του Ποταμιού αλλά και της κίνησης Διαμαντοπούλου- Ραγκούση- Φλωρίδη να μετάσχουν.   
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στο συνέδριο δεν θα παραστούν οι Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης της Ώρας Αποφάσεων.
Στην απόφαση αυτή συντέλεσε ότι έλαβαν προσκλήσεις ως πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όχι ως ιδρυτές της πολιτικής τους κίνησης. 
Με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα παραστεί ο τρίτος της κίνησης Γιάννης Ραγκούσης που εμφανιζόταν ανοικτός στην προοπτική αυτή. Αν επιλέξει να παραστεί εκτιμάται ότι  θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για κοινή συμπόρευση με Διαμαντοπούλου και Ραγκούση.

Το νέο σύμβολο   

Το τριήμερο συνέδριο θα εγκρίνει την πολιτική διακήρυξη ,το προγραμματικό πλαίσιο ενώ αναμένεται να προσδιορίσει και το χρονοδιάγραμμα για τον νέο φορέα που θα προκύψει έπειτα από νέο συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο ή στα τέλη του έτους.
Το restart θα αποτυπωθεί και συμβολικά: θα αποκαλυφθεί το νέο σύμβολο το οποίο μαζί με τον εμβληματικό ήλιο από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και τα σύμβολα των άλλων κομμάτων και κινήσεων.  Από και και πέρα όμως υπάρχουν και τα δύσκολα πεδία που ενέχουν και διαφωνίες και αποκλίσεις: όπως το χρονοδιάγραμμα για το ιδρυτικό συνέδριο, ο χαρακτήρας του νέου φορέα ( ενιαίος ή πολιτασικός)   και ο χρόνος και η διαδικασία εκλογής του νέου επικεφαλής.        

Το πρόγραμμα των ομιλιών  

Την Φώφη Γεννηματά θα διαδεχθούν στο βήμα οι επικεφαλής των  «συνιστωσών» που απαρτίζουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη δηλαδή του Γιώργου Παπανδρέου (πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ) του Θανάση Θεοχαρόπουλου (ΔΗΜΑΡ) του Εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών Γιάννης Τούντας και τους Προέδρου της ΕΔΕΜ Απόστολου Πόντα.


Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναφερθεί στο μέλλον με αναφορές όμως στην «κολασμένη» περίοδο (2009-2011) κατά την οποία ο ίδιος ήταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το ύφος της ομιλίας του θα καθορίσει εν πολλοίς αν θα υπάρξει απάντηση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο τελευταίος αναμένεται να μιλήσει το Σάββατο το πρωί και κατά τις ίδιες πηγές δεν πρόκειται να «ξύσει» παλιές πληγές αν δεν προκληθεί.
Με μεγάλο ενδιαφέρον (για διαφορετικούς όμως λόγους) αναμένονται οι ομιλίες των Κώστα ΣημίτηΚυριάκου Μητσοτάκη και Σταύρου Θεοδωράκη.
Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η ομιλία του επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς Σπύρο Λυκούδη στον οποίο απέστειλε πρόσκληση η κυρία Γεννηματά.
Ο κ. Λυκούδης επιμένει σταθερά εδώ και καιρό στην ανάγκη συγκρότησης ενός νέο κεντροαριστερού πόλου μεταξύ των δύο μονομάχων, με σταθερές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή
Την ίδια ημέρα θα πάρουν το λόγο και δύο από τους πιο σημαντικούς υπουργούς του πρώην εκσυγχρονιστικού μπλοκ. Οι Νίκος Χριστοδουλάκης και Τάσος Γιαννίτσης.
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα λειτουργούν παράλληλα διάφορα θεματικά workhop στα οποία θα μετέχουν μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, καθηγητές πανεπιστημίου κ.α.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου