Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Στον τελικό με ήρωα Μπράβο η Χιλή



Η Χιλή είναι η πρώτη φιναλίστ στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Ρωσίας, μετά τη νίκη της στα πέναλτι με 3-0 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία,που δεν βρήκε ούτε μια φορά το δρόμο προς τα δίχτυα από τα 11 μέτρα!
Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και η παράταση έληξαν 0-0 και ύστερα ανέλαβε δράση ο εξαιρετικός Κλάουντιο Μπράβο, ο οποίος απέκρουσε και τα τρία πέναλτι που εκτέλεσαν κατά σειρά οι Κουαρέσμα, Μουτίνιο, Νάνι, στέλνοντας τους πρωταθλητές Νότιας Αμερικής στον τελικό της 2ας Ιουλίου.

Νωρίτερα, το παιχνίδι ήταν μέτριο. Η απόκρουση του Μπράβο στο τετ α τετ με τον Αντρέ Σίλβα (8΄) κι εκείνη του Ρουί Πατρίσιο στο δυνατό σουτ του Βάργκας, δύο λεπτά νωρίτερα, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι αντίπαλοι.
Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η Χιλή στάθηκε πολύ άτυχη λίγο πριν τη λήξη (119΄), όταν είχε διπλό δοκάρι στην προσπάθεια των Βιδάλ και Ροντρίγκες, κι ενώ στο 112΄ ο Ιρανός διαιτητής Φανγκανί δεν είχε καταλογίσει πέναλτι υπέρ της σε ανατροπή του Σίλβα από τον Μπρούνο Άλβες.
Στη διαδικασία των πέναλτι οι Λατίνοι αποδείχθηκαν πολύ ψύχραιμοι, όπως είχε συμβεί και στον τελικό του Copa America απέναντι στην Αργεντινή. Οι Βιδάλ, Αράνγκις και Σάντσες ξεγέλασαν και τις τρεις φορές τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, την ώρα που ο Μπράβο, που δεν υπολογίζεται από τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, είχε... κατεβάσει ρολά.
Στον τελικό η ομάδα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι θα αντιμετωπίσει το νικητή που θα προκύψει από τον αγώνα Γερμανία-Μεξικό. 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου