Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Στις 5 & 12 Νοέμβρη εκλέγεται ο αρχηγός της Κεντροαριστεράς


stis-5--12-noembri-eklegetai-o-arxigos-tis-kentroaristeras

Στην τελευταία της συνεδρίαση η επιτροπή Αλιβιζάτου αποφάσισε πώς θα γίνουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς. 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών ια λάβει χώρα στις πέντε Νοεμβρίου και ο δεύτερος στις 12 του ίδιου μήνα. 
Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι την Παρασκευή οκτώ Σεπτεμβρίου. 

 Στη συνέχεια θα έχουν ένα περιθώριο περίπου μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη για να συγκεντρώσουν 1.000 υπογραφές από τουλάχιστον επτά εκλογικές περιφέρειες.
Η βασική επιδίωξη είναι μία: όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή διαδικασία, αλλά και αδιάβλητη.
Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι υποψήφιοι είναι τέσσερις: η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης (ανακοινώνεται αύριο).
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και από τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ παραμένει το ερωτηματικό για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Το βράδυ της Δευτέρας συνεδρίασε στη Χαριλάου Τρικούπη η ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, όπου ξεκαθαρίστηκε ότι θέμα αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές. 
Κατά της άμεσης κατάργησης έως τις εκλογές, τάσσονται άλλωστε τόσο το Ποτάμι όσο και το ΚΙΔΗΣΟ. 
Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί μετά την εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα, ενώ μετά από πρόταση μέλους της ΚΟΕΣ, συμφωνήθηκε να προταθεί εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί ότι θα κατέβουν με σταυρό στις επόμενες εθνικές εκλογές. Τη σχετική εισήγηση θα κάνει η Φώφη Γεννηματά στον υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής Νίκο Αλιβιζάτο.  
Σημειώνεται ότι στο παρασκήνιο έχει κατατεθεί και πρόταση για "εγγύηση" 10.000 ευρώ από κάθε υποψήφιο, ώστε να χρηματοδοτηθεί η διαδικασία και να μην εμπλακούν τα κόμματα.

Φωτό: Ευρωκίνηση

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου