Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Και προσλήψεις στο Δημόσιο και «φλερτ» με τον ιδιωτικό τομέα


kai-proslipseis-sto-dimosio-kai-flert-me-ton-idiwtiko-tomea

Σε δύο βάρκες επιλέγει να πατήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο, φορώντας ταυτόχρονα και το κοστούμι του φιλικού στην επιχειρηματικότητα πρωθυπουργού και του προστάτη του κρατισμού, υποσχόμενος προσλήψεις στο Δημόσιο. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε μια υγιή εξαγωγική επιχείρηση, την καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος», σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια να εμφανιστεί εκείνος ως υπέρμαχος της «υγιούς», όπως είπε, επιχειρηματικότητας, διεμβολίζοντας το ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας. 

Την Τετάρτη επέστρεψε στα γνώριμα για τον ΣΥΡΙΖΑ «εδάφη» του Δημοσίου, όπου υποσχέθηκε σε νέους επιστήμονες ότι από τα μέσα του 2018 και μετά θα γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. 
Σήμερα Πέμπτη επέστρεψε στο success story του εναλλακτικού ιδιωτικού τομέα, επισκεπτόμενος το Athens Impact Hub. «Για την επιχειρηματικότητα που στοχεύει στην κοινωνική ανταποδοτικότητα & την συνεργασία και όχι αποκλειστικά στο κέρδος», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Στον καναπέ του Impact Hub Athens

Απευθυνόμενος στα μέλη του δικτύου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει και θα συνεχίσει να ενισχύει την ΚΑΛΟ θεσμικά και χρηματοδοτικά.
Τονίζοντας τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση η ΚΑΛΟ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι προβάλλουν ένα άλλο τρόπο ζωής, ένα διαφορετικό σύστημα αξιών. Είπε ειδικότερα, ότι οι λέξεις κλειδιά στην Αλληλέγγυα Οικονομία, δεν είναι ο ανταγωνισμός και το κέρδος, αλλά η συνεργασία, η συνεργατικότητα, η αλληλοβοήθεια, η καινοτομία, η κοινωνική επιχειρηματικότητα και η κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Υπόσχεση Τσίπρα για ...άλλο κράτος & προσλήψεις το 2018

Ενα...άλλο κράτος σε μια τριετία υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε μεγάλη εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη όπου παρουσιάστηκε η Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017 - 2019.        
Ο πρωθυπουργός ενέταξε την εθνική στρατηγική για την Διοικητική Μεταρρύθμιση  στον συνολικό σχεδιασμό για την μεταμνημονιακή Ελλάδα δηλ για την ανάκτηση πλήρως της εθνικής κυριαρχίας. Και ενθουσιωδώς υποστήριξε πως «αποτελεί ίσως μια νέα αρχή του ελληνικού κράτους ή για να το πω πιο φιλόδοξα την αρχή του νέου ελληνικού κράτους».
Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας βεβαίωσε πως οι αλλαγές στο κράτος που σχεδιάζει η κυβέρνηση του θα αλλάξουν την αντίληψη για το « κράτος- λάφυρο». Κατηγόρησε δε την ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη ότι συλλήβδην ενοχοποίησε τη Δημόσια Διοίκηση και επί υπουργίας του ανέδειξε τις απολύσεις ως μεταρρύθμιση. 
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι « από τα μέσα του 2018 θα προχωρήσουμε γραπτούς διαγωνισμούς για την προσέλκυση νέων πτυχιούχων στον δημόσιο» αφού προηγουμένως παρατήρησε πως  οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι λίγοι σε σχέση με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Το success story στον «Παπαστράτο»

Στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεναγείται από τη διοίκηση της εταιρίας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
Τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία είχε ανακοινώσει επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ και 400 προσλήψεις.
Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Παπαστράτος, περιέγραψε το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν εκείνος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως ο ίδιος ομολόγησε σήμερα, μόλις τελείωσε η συνάντηση, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου : «Είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;». 


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου