Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Η ΝΔ «καρφώνει» τον Τσίπρα που «καρφώθηκε» μόνος του!


i-nd-karfwnei-ton-tsipra-pou-karfwthike-monos-tou

Μια αμφιλεγόμενη αποστροφή του πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Παπαστράτος, σχετικά με τις επενδύσεις που σχεδίαζε η εταιρία προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.     

ΝΔ: «Επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές»

«Ο κ. Τσίπρας, μόνος του σήμερα, αποκάλυψε ότι δεν πίστευε καν ότι υπήρχε επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ελλάδα.
Ήταν μια από τις ελάχιστες στιγμές ειλικρίνειας του πρωθυπουργού. 
Η πραγματικότητα είναι ότι επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές.
Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Σκουριές και το Ελληνικό.
Προτρέπουμε τον κ. Τσίπρα, πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, να περάσει και από τις Σκουριές και να εξηγήσει στους εργαζόμενους την πολιτική του.
Οι επενδύσεις χρειάζονται σχέδιο, αξιοπιστία και μεθοδική δουλειά.
Χαρακτηριστικά που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαθέτει».

Η επίμαχη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα  

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Παπαστράτος, περιέγραψε το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν εκείνος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως ο ίδιος ομολόγησε σήμερα, μόλις τελείωσε η συνάντηση, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου : «Είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;». 

«Ελκυστικός τόπος για επενδύσεις η Ελλάδα»

«Το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι πλέον ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.


Η ανεργία μειώνεται συνεχώς και υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι».
Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και θα το πετύχει ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της προστασίας των εργασιακών σχέσεων, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παραχθεί ποιοτικό προϊόν αν δεν διασφαλιστούν πρωτίστως οι εργαζόμενοι. 
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει επιβληθεί στη χώρα είναι το σωστό μοντέλο, είπε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις για να ανατρέψει το εργασιακό μοντέλο που υπάρχει. 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα σωστό μοντέλο επιχειρηματικότητας, υγιούς και όχι κρατικοδίαιτης. Υπογράμμισε ότι οι φόροι θα μειωθούν μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και αφού θα έχει εξασφαλιστεί δημοσιονομικός χώρος.







ΦΩΤΟ: Eurokinissi, ΑΠΕ/ΜΠΕ, INTIMEnews

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου