Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Βολές κατά Μουζάλα από τους 53 στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ


boles-kata-mouzala-apo-tous-53-stin-pg-tou-suriza

Βολές κατά Μουζάλα εξαπέλυσαν στελέχη των +53 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κριτική αφορούσε τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων και τις καθυστερήσεις στη δημιουργία νέων δομών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μουζάλας αντέδρασε λέγοντας ότι «αν δεν θέλετε να παραιτηθώ».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΠΓ ο πρωθυπουργός ακολούθησε τη ρητορική του ότι «όλα πάνε καλά».
«Το σχέδιό μας αποδίδει. Η χώρα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Ακόμα και όσοι ήταν πιο επιφυλακτικοί, οφείλουν να το αναγνωρίσουν» ήταν η φράση του Αλέξη Τσίπρα κατά την πολύωρη συνεδρίαση
Την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και υπογράμμισε πως τα προαπαιτούμενα τα οποία συζητούνται με τους θεσμούς δεν θα προκαλέσουν εκπλήξεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε αναφορά και στις κατά καιρούς επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για νέα μέτρα το 2018 και για εκλογές την άνοιξη, κριτική η οποία διαψεύδεται από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.
Μάλιστα υπογραμμίστηκε το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, η οποία παραμένει η μόνη που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι, παρά το αυστηρό πλαίσιο που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία του 2015, το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης βγαίνει και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται.
Για το κοινωνικό μέρισμα τονίστηκε πως θα διανεμηθεί στα χαμηλότερα εισοδήματα, χωρίς πάντως για γίνει αναλυτική συζήτηση, καθώς τα τελικά οικονομικά στοιχεία θα είναι γνωστά στο τέλος Νοεμβρίου

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου