Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Aρχίζει η μάχη των ντιμπέιτ για την Κεντροαριστερά

Από την έντυπη έκδοση 
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τα δύο ντιμπέιτ που θα διοργανώσει στην ΕΡΤ η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας του Νίκου Αλιβιζάτου με τη συμμετοχή και των εννέα υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Η πρώτη κοινή τηλεμαχία των διεκδικητών της αρχηγίας θα διεξαχθεί απόψε, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και συντονίστρια την παρουσιάστρια της δημόσιας τηλεόρασης Δώρα Αναγνωστοπούλου. 

Το δεύτερο ντιμπέιτ έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και θα συντονίσουν από κοινού ο Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΪ) με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ενώ θα λάβουν μέρος δημοσιογράφοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT1, Alpha, Star, E TV και Mega.
Η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων κλιμακώνεται με ομιλίες και δηλώσεις στα ΜΜΕ, γεγονός που δείχνει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου έχει ξεκινήσει.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, μιλώντας το Σάββατο βράδυ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, τόνισε πως δεν θα επιτρέψει «να υπάρξουν ίντριγκες, μηχανισμοί, τιμάρια, βαρόνοι, φεουδάρχες» στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Η κα Γεννηματά ανέφερε ακόμη ότι «αυτή η παράταξη στήνεται στη βάση της ηθικής», προσθέτοντας πως «αυτή τη σημαία σηκώνω.Τη σημαία της ηθικής, του ήθους στην πολιτική. Με ανθρωπιά, με σεβασμό στις αξίες μας». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης στην πιο κρίσιμη στιγμή. «Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση της εξαπάτησης, με τα ψέματα, με τον λαϊκισμό, με την ανικανότητα και τον νέο διχασμό που επιχειρείται αυτήν τη στιγμή στο λαό» επισήμανε. Για το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε: «Δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα ούτε της Ν.Δ. ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε και πάλι πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις. Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Εμείς θα κάνουμε την έκπληξη στις επόμενες εθνικές εκλογές». Τέλος, ανέφερε πως η κοινωνία χρειάζεται ένα σχέδιο, το οποίο θα μπορέσει να κινητοποιήσει όλες τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και «θα επενδύσει στη νέα γενιά της πατρίδας μας».
Ο υποψήφιος για πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» υποστήριξε ότι «οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πρώτες εκλογές ενός νέου, ομαλού πολιτικού κύκλου οι οποίες θα μας βρουν είτε ως μια δυνάμει μεγάλη προοδευτική παράταξη ή ως ένα πολιτικό εξαπτέρυγο του κ. Μητσοτάκη. Η επιλογή ανήκει σε όσους θα ψηφίσουν στις 12 Νοεμβρίου». Ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει ότι «με βάση το Σύνταγμα η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη. Ο κ. Μητσοτάκης θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη ενδεχομένως» ενώ αντικρούει την άποψη όσων υποστηρίζουν τη μετεκλογική συνεργασία ισχυριζόμενος: «Η δήθεν αγωνία για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη είναι στην πραγματικότητα η αγωνία 1.000 κρατικοδίαιτων στελεχών που κεντρικό θέμα στο μυαλό τους έχουν τα κρατικά αξιώματα και τους μισθούς που συνεπάγονται». Διαψεύδει ότι επιθυμεί τη συνεργασία του νέου ενιαίου φορέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θέλει να κλείσει ο κύκλος του και αναληφθεί ξανά το ηθικό πλεονέκτημα ώστε να αναδειχθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
nafttemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου