Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Mετά το χάος και την ταλαιπωρία ανακοίνωσαν παράταση έως 10 Νοεμβρίου


meta-to-xaos-kai-tin-talaipwria-amakoinwsan-paratasi-ews-10-noembriou

Ολιγοήμερη παράταση ζητά ο ΟΑΣΑ από το υπουργείο Μεταφορών για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των ηλεκτρονικών καρτών, μετά την απίστευτη ταλαιπωρία από τις ουρές και την ορθοστασία στα εκδοτήρια των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού.
Οι κάτοχοι των μηνιαίων καρτών θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν έως τις 10 Νοεμβρίου, ενώ οι κάτοχοι των παλιών εισιτηρίων έως τις 6 Νοεμβρίου, όταν και θα είναι διαθέσιμο το ηλεκτρονικό εισιτήριο των 1,40 ευρώ.
Από το δελτίο τύπου του Οργανισμού Συγκοινωνιών πάντως δεν διευκρινίζεται πότε ακριβώς θα κλείσουν οι μπάρες στους σταθμούς, οπότε και δεν θα μπορεί πλέον κανείς να μετακινηθεί εάν δεν έχει εισιτήριο ή κάρτα ηλεκτρονικής μορφής.
Αναλυτικά, ο ΟΑΣΑ αναφέρει πως «εξετάζοντας την πορεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που δημιουργούνται για το επιβατικό κοινό  και προκειμένου αυτές να εξομαλυνθούν εισηγήθηκε προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενιαία παράταση ισχύος των καρτών Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2017. Μετά την ημερομηνία αυτή οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες. 
Ο ΟΑΣΑ από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών  εισιτηρίων  του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια. Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία. Εντός του Νοεμβρίου 2017 θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ».

Υφυπουργός Μεταφορών: Μην στήνεστε στις ουρές, στείλτε τα ταχυδρομικά

Πάντως, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» κάλεσε τον κόσμο να μην στήνεται στις ουρές στα εκδοτήρια. Αυτό που πρέπει να κάνουν είπε είναι να πηγαίνουν και να αφήνουν τον φάκελο με τα στοιχεία τους και η κάρτα θα τους επιστραφεί σπίτι τους από κούριερ σε τρεις εργάσιμες ημέρες.

Παράλληλα, ο κ. Μαυραγάνης προτείνει στους πολίτες να βγάλουν για λίγες ημέρες μια κάρτα μη προσωποποιημένη στην οποία μπορεί κανείς να βάλει όσα χρήματα θέλει και εκδίδονται από τον oasa.gr ή στο αυτόματο μηχάνημα. 
Επίσης, όπως είπε έχει δοθεί εντολή να εκδοθούν και τα μοναδιαία εισιτήρια σε λίγες ημέρες.
Ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που λήγουν σήμερα έχει δοθεί παράταση μέχρι 5 Νοέμβριου για όσους τις έχουν βγάλει από τον γκισέ, ενώ όσοι έχουν χρησιμοποιήσει το σύστημα φακέλου έχουν παράταση έως 15 Νοεμβρίου.

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία για την ηλεκτρονική κάρτα στα ΜΜΜ

Στωϊκά περιμένουν στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολίτες τη σειρά τους για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας στα Μέσα Μεταφοράς,καθώς οι ουρές ξεπερνούν τα 200 άτομα.
Όσοι λοιπόν μετέβησαν στα εκδοτήρια και την Τρίτη το πρωί θεωρώντας πως θα αποφύγουν την ταλαιπωρία, απλώς βρέθηκαν εκ νέου μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Στα περισσότερα σημεία έκδοσης είχαν σχηματιστεί ουρές αρκετών μέτρων ήδη από τις έξι.
Σε ορισμένους σταθμούς, εργαζόμενοι έχουν τοποθέτησει καρέκλες για τους ηλικιωμένους οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν την ορθοστασία. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και χθες είχαν παρατηρηθεί λιποθυμίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για αρκετούς πολίτες εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση για τον τρόπο χρήσης της μηνιαίας κάρτας.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου