Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Μέσι: Θαυμασμός και δέος για τα επιτεύγματά του



Μια ακόμη παράσταση προσέφερε το βράδυ της Τετάρτης στους φιλάθλους όλου του πλανήτη ο Λιονέλ Μέσι. Στο 700ό του ματς με την φανέλα της Μπαρτσελόνα ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου φρόντισε για μια ακόμη φορά να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του με ένα γκολ και δυο ασίστ στο νικηφόρο 3-1 επί της Ντόρτμουντ!

Βλέποντας τον Μέσι και μαθαίνοντας τα κατορθώματα του το μόνο που μπορεί να αισθανθεί κανείς ειναι θαυμασμό και δέος. Ο Αργεντινός είναι μια πραγματική ποδοσφαιρική μηχανή παραγωγής γκολ, είτε ως εκτελεστής είτε ως δημιουργός.
Από τα 700 ματς που συμπλήρωσε χθες ο Μέσι στα 618 έχει ξεκινήσει βασικός. Με το τέρμα που πέτυχε εναντίον της Ντόρτμουντ έφτασε τα 613 (427 στο πρωτάθλημα, 114 στο Champions League, 51 στο Κύπελλο, 21 σε ισπανικό και Ευρωπαϊκό Σούπερ αλλά και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) , ενώ με τις 2 ασίστ τις 247, Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως 46 φορές έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.
Όσον αφορά στην κατανομή των γκολ; Σε 218 ματς έχει σκοράρει από μία φορά, σε 125 από δύο, σε 40 πέτυχε χατ-τρικ, σε 5 παιχνίδια έχει βρει τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα ενώ μεγάλο παράσημο για τον Αργεντινό είναι το ματς κόντρα στην Λεβερκούζεν το 2012 στο Champions League όπου εκτέλεσε πέντε φορές τους Γερμανούς στο Καμπ Νόου.
Ένα ακόμη ρεκόρ που έκανε το βράδυ της Τετάρτης με το γκολ εναντίον των Βεστφαλών ήταν ότι κατάφερε να σκοράρει σε 34η διαφορετική ομάδα στη διοργάνωση.
Ο συντελεστής των γκολ σε αυτά τα 700 ματς είναι 0.98 ανά 90λεπτο, ενώ αν βάλουμε και τις ασίστ στο... παιχνίδι, έχει συμμετοχή σε γκολ ανά 66 λεπτά από το πρώτο ματς της καριέρας του στους μπλαουγκράνα μέχρι και σήμερα!
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου