Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Τα καινούργια έργα του Θεοφυλακτόπουλου στη γκαλερί Citronne (εικόνες)


ta-kainourgia-erga-tou-theofulaktopoulou-sti-gkaleri-citronne-eikones

Ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος στην έκθεση στη γκαλερί Citronne παρουσιάζει είκοσι ένα καινούργια έργα του τα οποία εκτίθενται σε διάλογο με επιλεγμένα έργα από την καλλιτεχνική παραγωγή του ζωγράφου κατά την τελευταία δεκαετία.





Καθώς ο επιμελητής της έκθεσης Θεόφιλος Τραμπούλης με ξεναγεί στο διαμέρισμα της Πατριάρχου Ιωακείμ που φιλοξενεί την χειμερινή δραστηριότητα της γκαλερί Citronne, με τα καινούργια έργα του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου στους τοίχους, ο κόσμος του ζωγράφου παίρνει μια νέα μορφή με τα  παλαιότερα αναγνωρίσιμα έργα του, πλάι στα χαρτόνια που ζωγραφισμένα με μαρκαδόρους, με την τεχνική που ανακάλυψε ο 80χρονος πλέον, σημαντικός έλληνας εικαστικός, και κατάφερε να δαμάσει ένα υλικό που περισσότερο χρησιμοποιούν οι γραφίστες, πλάθοντάς το, αλλάζοντας, χαλώντας το και δημιουργώντας τα περίφημα στρώματα ύλης στον εκάστοτε «καμβά του».




Η μορφή πρωταγωνιστεί και υπάρχει σε πρώτο πλάνο, άλλοτε ανθρώπινη, άλλοτε θηριώδης, φτιαγμένη με ένστικτο, με γνώση,  «ζωγραφική σπηλαιώδης, με μαρκαδόρους και λάδια που πολλές φορές θυμίζουν χώματα, αλλά και έργα που βγαίνουν από το σπήλαιο του ασυνειδήτου» όπως επισημαίνει ο Θεόφιλος Τραμπούλης.



Ο 80χρονος καλλιτέχνης με εφηβική ορμή μας εκθέτει τα καλύτερα δείγματα της καινούργιας του δουλειάς που με τον τίτλο «Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, 2019 -Καινούργια Έργα» και μας θυμίζει την αξία της δημιουργίας, της παντοτινής νεότητας και της ασίγαστης περιέργειας του καλλιτέχνη. 




Στη γκαλερί Citronne παρουσιάζονται νέα έργα αλλά και παλαιότερες χαρακτηριστικές φιγούρες του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου με εγκαίνια την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου. 




«Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, 2019 -Καινούργια Εργα»
Γκαλερί CITRONNE - Πατριάρχου Ιωακείμ 19 Αθήνα, 
Εγκαίνια: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης:  28 Νοεμβρίου 2019 - 25 Ιανουαρίου 2020
Επιμέλεια έκθεσης: Θεόφιλος Τραμπούλης

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου