Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο



Το «τελευταίο αντίο» στο Θάνο Μικρούτσικο είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλός κόσμος.
Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του τεράστια «κληρονομιά».
Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.
Δύο τραγούδια ακούστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα τελετών του Α’ νεκροταφείου Αθηνών για το ύστατο χαίρε στον Θάνο Μικρούτσικο. Δυο τραγούδια που είχε ζητήσει να ακουστούν στην κηδεία του ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης.
Η πολιτική κηδεία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «...εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ είμαι από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, και το δεύτερο, «Οι 7 νάνοι στο s/s Cyrenia», το οποίο έπαιξε από τα ηχεία, δυνατά, στο τέλος.
Στο Α' νεκροταφείο της Αθήνας, έδωσαν όλοι το παρών: Οι άνθρωποι του Θάνου Μικρούτσικου, τα παιδιά του, οι δύο πρώτες σύζυγοί του, οι ερμηνευτές του έργου του, οι συνάδελφοί του, αλλά και οι εκπρόσωποι της Πολιτείας με πρώτο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, που τίμησε με την παρουσία του έναν άνθρωπο με προσφορά ανεξίτηλη στο χρόνο. Έναν άνθρωπο που τόσο, μα τόσο εύστοχα ο αδελφός του Ανδρέας είπε ότι η ζωή είναι μια στιγμή αλλά εκείνος την έκανε αιωνιότητα.
Εμφανώς συγκινημένος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκφώνησε επικήδειο λόγο, αναφερόμενος στην ζωή και στο μεγάλο έργο του Θάνου Μικρούτσικου, ενώ συγκινητικά ήταν τα λόγια του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος ανέφερε ότι έχασε τον καλύτερό του φίλο λέγοντας πως «43 χρόνια μαζί δεν σου είπα πόσο σ αγαπώ... Βρεθήκαμε απέναντι σε πολλούς, υπερασπίζοντας ο ένας τον άλλον μέχρις εσχάτων. Η εποχή που έρχεται είναι θολή, τεράστια η ανάγκη για το δικό σου φως»...
Το παρών στην τελετή έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και βέβαια, πλήθος καλλιτεχνών- ανάμεσά τους κι εκείνοι που έχουν συνδέσει άρρηκτα την πορεία τους με τον Θάνο Μικρούτσικο, όπως οι Γιάννης Κούτρας,  Κώστας Θωμαϊδης, οι στενοί του συνεργάτες και ο κόσμος, το κοινό που τον αγάπησε και του επιφύλαξε ένα ακόμη χειροκρότημα.
Αύριο η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου