Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

«Πάρτι» της Μπαρτσελόνα στο Clasico



Σε «παράσταση για ένα ρόλο» μετέτρεψε η Μπαρτσελόνα το Clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία διέλυσε με 83-63, για την 16η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος μπάσκετ.
Με επιβλητική εμφάνιση η «Μπαρτσα» φρόντισε να «καθαρίσει» το ντέρμπι της Liga Endesa και να δημιουργήσει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με ρεκόρ 12-3 (εκτός της Ρεάλ, «συγκατοικεί» μαζί τους και η Σαραγόσα).

Η κακή βραδιά του Φακούντο Καμπάσο δεν επέτρεψε στους «μερέμγκες» να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στο ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι φρόντισαν από νωρίς να δείξουν τις διαθέσεις τους και με εκπληκτική άμυνα, αλλά και επιθετικό πλουραλισμό προηγήθηκαν με 22-5, απέναντι σε μία Ρεάλ που είχε 2/14 σουτ!
Στο 12' η διαφορά ανέβηκε στο +20 (27-7), σιγά-σιγά όμως η φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές. Αρχικά με ένα σερί 0-8 μάζεψαν ελαφρώς τη διαφορά, πριν κλείσουν το ημίχρονο στο -12 (39-27) που τους κρατούσε ζωντανούς.
Οι Μαδριλένοι μπήκαν με περισσότερη αποφασιστικότητα στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως και πάλι η Μπαρτσελόνα είχε τις απαντήσεις για να κρατήσει μια καλή διαφορά (52-39 στο 26') με τον Μίροτιτς, τον Χάνγκα και τον Τόμιτς να ηγούνται, με υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και με τους διαιτητές να σφυρίζουν κάθε επαφή. Τα μικρά ξεσπάσματα της Ρεάλ την κρατούσαν μεν όρθια και στη διεκδίκηση του ματς, όμως ο Κούριτς (τρίποντο για το 69-55) κι ο Οριόλα (δίποντο για το 72-55) την κράτησαν αρκετά μακριά στα μέσα της τέταρτης και ουσιαστικά εκεί κλείδωσαν οι Καταλανοί το ματς.
Ο Μίροτιτς με 20 πόντους και ο Ντιλέινι με 14 ήταν οι δύο κορυφαίοι σκόρερ των Καταλανών, ενώ από την «βασίλισσα» διασώθηκε ο Τόμπκινς με 13 πόντους, την ώρα ο ο Καμπάσο είχε 4, ο Ράντολφ 7, ο Φερνάντεθ 3 και ο Κάρολ 9 με 4/5δίποντα.  
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου