Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ευρωλίγκα: Η Μπάγερν άλωσε τη Μόσχα

 


Η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη στη Μόσχα, «δραπετεύοντας» από τη ρωσική πρωτεύουσα με 69-66 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ήταν η πρώτη νίκη στην Ιστορία των Βαυαρών επί της ρωσικής ομάδας του στρατού, μια νίκη που «εκθρόνισε» την ΤΣΣΚΑ (16-7) από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου βρίσκεται μόνη η Μπαρτσελόνα.


H oμάδα του Δημήτρη Ιτούδη έμεινε χωρίς πόντο για 6 λεπτά στην 4η περίοδο, δέχτηκε επιμέρους σκορ 6-19 σε αυτό το διάστημα, με τον Χίλιαρντ να αστοχεί σε λέι απ στα 10΄΄, αλλά και σε τρίποντο από τα 10 μέτρα στο τελευταίο σουτ.

«Ήρωας» της ομάδας του Τρινκιέρι αναδείχτηκε ο Σίλεϊ (17π., 5ασ.), που σκόραρε τους 4 τελευταίους πόντους των Γερμανών και μάζεψε το πιο κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ, μετά το άστοχο λέι απ του Χίλιαρντ.

Πρώτος σκόρερ της Μπάγερν ήταν ο περυσινός γκαρντ του Ολυμπιακού, Μπόλντγουιν, με 22 πόντους. Διψήφιος ήταν και ο Ρέινολντς από την Μπάγερν, που με δύο νίκες στη Μόσχα μέσα σε τρεις ημέρες (με Χόμκι η προηγούμενη) βελτίωσε το ρεκόρ της σε 14-9.

Για την ΤΣΣΚΑ, ο Μιλουτίνοφ σημείωσε τους 14 από τους 16 πόντους του στην πρώτη περίοδο, ενώ ο Χίλιαρντ είχε 15 πόντους, αλλά με 1/8 δίποντα! Για τους Ρώσους δεν αγωνίστηκε ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος αποτελεί «ξένο σώμα» για την ομάδα. 

Στα υπόλοιπα αποψινά παιχνίδια, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (το ματς Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αναντολού Εφές αναβλήθηκε): Άλμπα Βερολίνου-Ρεάλ Μαδρίτης 63-72, Ερυθρός Αστέρας-Βιλερμπάν 78-81, Μπασκόνια-Ζαλγκίρις Κάουνας 81-68.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου